Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Nieuwsarchief 2008 arrow Burundi algemeen arrow Microkredieten in Burundi
Microkredieten in Burundi
dinsdag 13 oktober 2009
Microkredieten in Burundi

MICROKREDIET WERKT
Microkrediet is geen liefdadigheid, geen gift of hulp.

Microkrediet gaat uit van de eigen kracht van de aanvrager. Als wij hen maar een kans geven zijn zij prima in staat een eigen toekomst op te bouwen. Het leert hun om te gaan met geld en geeft hun eigenwaarde en verantwoording. Een microkrediet van € 100,- geeft 7 – 8 personen mogelijkheden een nieuwe toekomst op te bouwen. Immers € 100,- is in Burundi ruim 10 x zo veel waard.

KREDIET VERSTREKKEN
Wij als Stichting “Help Burundi” willen de mensen in Burundi daarbij helpen. Sinds 2006 hebben wij in Burundi reeds enige honderden kredieten verstrekt, die via de regionale Bank en onze representanten in Bujumbura nauwlettend worden gevolgd. Vooral groepsleningen aan vrouwenassociaties geven een solidariteitsgarantie. De gezamenlijke groep is verantwoordelijk voor de terugbetaling. Dit geeft ons een terug betaling garantie van +/- 85%. 

DE AANVRAGER
Vooral vrouwen willen op deze manier een betere toekomst voor zichzelf en hun gezin opbouwen. Een toekomst die met eigen inzet en verantwoording mogelijkheden geeft. Burundi is een zeer vruchtbaar land en er zijn dus vooral op landbouwgebied en de voedsel-productie en -verwerking veel toekomstmogelijkheden.

Wij zorgen voor de hengel, zodat zij de vis kunnen vangen, helpt u ons daar ook bij? Volg ons via de website op: www.helpburundi.nl  

Zie ook: Microkredieten in Burundi groot succes

 
© 2024 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee