Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi arrow Sanitatieproject wordt geopend!
Sanitatieproject wordt geopend!
zondag 22 december 2013

Opening sanitatieprojectDeze maand, december 2013, vlak voor Kerstmis, wordt het Sanitatieproject in Muyinga geopend.

Wij zijn heel trots dat er binnen één jaar na de opening van het Waterproject een vervolg komt op de verbetering van de hygiënische omstandigheden voor de bewoners van Muyinga.

Leerkrachten van de scholen zullen lessen in hygiëne gaan verzorgen. Het gebouw zal dienst gaan doen op een wijze, zoals vroeger bij ons de badhuizen functioneerden.


 sanitatieproject

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  sanitatieproject

     

 

      

 

 

 

 

 

 

 

sanitatieproject

 

 

 

sanitatieproject 

 

 

sanitatieproject

Verder zou het een ontmoetingsplek kunnen worden met een winkeltje en een autowasplaats. De mogelijkheden daartoe worden op dit moment onderzocht.

De benodigde financiën voor dit project zijn voor een groot deel opgebracht door twee families, te weten de familie Vrielink uit Ootmarsum en de familie Van Schoot uit Oldenzaal. Zij stelden de giften, die zij respectievelijk ontvingen ter gelegenheid van hun afscheid van de notarispraktijk en hun veertigjarig huwelijk ter beschikking. Daarmee was ongeveer de helft van de kosten gedekt. Met de hulp van Wilde Ganzen en een aantal kleinere donaties werd de benodigde € 25.000 bereikt.

Rest ons nog het dak te voorzien van zonnepanelen om de energievoorziening te waarborgen. Warm water en licht zijn onontbeerlijk. In Burundi is het na 18.00 uur donker. Het is dus belangrijk ook ‘s avonds te kunnen beschikken over de benodigde energie, waardoor het gebouw ook dan gebruikt kan worden.
De Stichting is druk bezig sponsors te vinden voor deze solar-installatie.

 
< Vorige   Volgende >
© 2023 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee