Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi arrow Nieuws van het geitenproject: eerste geiten hebben jongen
Nieuws van het geitenproject: eerste geiten hebben jongen
maandag 10 oktober 2011

Geit met jongDe burgeroorlog heeft veel mannen het leven gekost. Het komt bijna niet voor dat weduwen hertrouwen, waardoor zij in hun eigen onderhoud moeten voorzien. Zij hebben van de Stichting Help Burundi een microkrediet voor een geit gekregen op voorwaarde dat ze een weeskind in hun gezin zouden opnemen.

Door middel van de verkoop van melk, kaas en het gebruik van de mest kunnen zij voldoende inkomsten genereren om hun gezin onderhouden. De eerste geiten hebben onlangs jongen gekregen.

Het eerstgeboren geitje moet worden afgestaan aan weduwen die we nog niet konden helpen. Zo wordt de groep die hulp krijgt steeds groter.
Inmiddels hebben 165 weduwen een of twee geiten gekregen. Als tegenprestatie zijn er op dit moment 220 weeskinderen ondergebracht bij deze weduwen.

De vrouwen worden begeleid door iemand die door Stichting Help Burundi is aangesteld, die elke week op bezoek gaat en eventuele problemen helpt oplossen.

De totale kosten van dit project zijn circa € 5.000. De Klimopschool in Oldenzaal heeft eerder dit jaar een actie gehouden, die het geld voor 18 geiten opleverde. Geweldig bedankt!

Ook in 2011/2012 willen we een uitbreiding van dit project realiseren.

 
< Vorige   Volgende >
© 2023 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee