Wij zijn ANBI

Home arrow Projecten arrow Geitenprojecten
Geitenprojecten voor de allerarmsten
zaterdag 16 juli 2011
Geitenprojecten in BurundiStichting Help Burundi adopteert regelmatig geitenprojecten in Burundi. Geitenprojecten helpen de allerarmste families in Burundi en stellen ze in staat om in hun meest elementaire levensbehoeftes te voorzien en daardoor hun kinderen een betere toekomst te schenken.

Tijdens een bezoek van een delegatie van de stichting aan Burundi in mei 2009 werden we gegrepen door het plan van Pater Remy voor het opzetten van een geitenproject in Giheta. Met dit project wordt mensen uit de armste laag van de bevolking in Giheta geholpen. Sindsdien zijn er meerdere geitenprojecten door Stichting Help Burundi geadopteerd.

Over het algemeen Er zijn er meerdere vrouwenassociaties die betrokken zijn bij een geitenproject project. Elke associatie krijgt 5 geiten. Met deze geiten kunnen ze fokken. De vrouwtjesgeiten geven melk, wat erg gezond is voor de mensen. De mannetjesgeiten kunnen gebruikt worden voor het vlees. Daarnaast is er een doelstelling om te fokken met de geiten, zodat de kudde geiten steeds groter wordt.

Voor circa € 2.000,- kan er een geitenproject met circa 60 geiten worden opgestart.

Klik hier om direct online een bedrag over te maken. Of kijk onder 'help ons' naar andere manieren hoe u ons kunt steunen.

De voordelen van het geitenproject op een rijtje:

  • De geit geeft iedere dag voedingrijke melk die noodzakelijk is voor ieder kind.
  • De geit heeft géén extra voeding nodig dus ook géén extra kosten voor een gezin. Kinderen snijden het gras en voeren dat de geit.
  • De mest van de geit wordt verwerkt in de composthoop en is geschikt voor de bemesting van de velden en de groentetuin.
  • Om de mest bij elkaar te houden moet de geit in een stalletje blijven dat haar beschermd tegen zon en regen.
  • Een keer per jaar werpt de geit een of twee lammeren, de bokken worden groot gebracht voor vlees en de geitjes voor melk.
  • Het eerst geboren geitje moet worden doorgegeven aan een ander arm gezin.
  • De geit is een dier dat zich graag laat knuffelen, dat is heel belangrijk voor kinderen die nooit eens omhelst worden.
 
© 2023 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee