Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi arrow Voortgang waterproject in Burundi
Voortgang waterproject in Burundi
dinsdag 12 juli 2011

Bericht van projectleider Ben Bos vanuit Burundi 

Jongen die water haalt in BurundiEerder konden we u melden dat de inkoop voor het reservoir en de staalconstructie zijn afgerond, waarmee het waterproject definitief in gang is gezet. Le Constructeur zit op dit ogenblik zonder werk dus en kan dan ook direct beginnen. De werkvoorbereiding is al van start gegaan.

Het officiele begin is maandag 18 juli en zij moet klaar zijn binnen 3 maanden. Metalusa krijgt een maand meer en moet dus 18 november gereed zijn.

Er staat een behoorlijke boete op als ze niet op tijd klaar zijn. Voor de kwalteit is een garantietermijn van 1 jaar vastgesteld met inhouding van 10% van de aanneemsom. Tevens zijn er bankgaranties afgegeven.

Komende week staat op de planning het tekenen van contract en de voorbereiding van bezoek aan Muyinga komende donderdag en vrijdag. Belangrijk is nu overleg met commune en gouverneur over de te gerbuiken gronden. Een bouwvergunning heb je hier gelukkig niet nodig, maar je hebt natuurlijk wel eigendomsverhoudingen te respecteren. Ook overleg met vrouwenassociatie over de plaats van de openbare tappunten. Ook staat een overleg met het ziekenhuis omtrent deelname aan het project op het programma.

Komende week staat ook op stapel het controleren van de aanvragen voor de pompen, de electra kabels trafos enz. Ook de hulpstukken moeten nu worden vastgelegd en aangevraagd. Nog genoeg te doen en er gebeurd tussendoor ook nog genoeg. Overleg met Odedim is zeer moeizaam het zijn  allemaal mensen( paters ) waar geen afspraken mee te maken zijn. 

Het lijkt allemaal eenvoudig maar het kost zeer veel overleg, zeker nu ik weer een nieuwe man heb binnen Regideso, naam Joachiem. Deze man spreekt gelukkig goed engels. Voor de voortgang is dit wel zo handig. Afgelopen week heeft Sandrine bezoek gehad van Liliane fonds en moest ik het 5 dagen zonder haar hulp doen. Maar al doende leert men, goed dat ik nu hier een pickup-truck heb.

Vertraging nu in het leveren van de pvc buizen uit Tanzania. Grootste probleem is de communicatie, zeg het ontbreken hiervan. Het lukt me nog steeds niet een rekening op naam van Odedim te krijgen, evenmin een bankrekening van de leverancie DPI in dar es Salaam. Misschien moet ik in de auto stappen en er naar toe maar ja dat kost weer een aantal dagen.

Ben Bos, projectleider Waterproject Help Burundi

 
< Vorige   Volgende >
© 2023 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee