Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi arrow Bericht uit Burundi: waterproject gaat door
Bericht uit Burundi: waterproject gaat door
zondag 10 juli 2011

WaterreservoirInkoop reservoir en staalconstructie afgerond

Projectleider Ben Bos is de afgelopen twee weken in Burundi geweest voor de voorbereiding van het waterproject. Wij ontvingen van Ben een bericht over de voortgang.

De afgelopen weken hebben in het teken gestaan van het afronden van de aanbesteding voor de verschillende onderdelen van het waterproject. De belangrijkste onderdelen van het waterproject zijn het reservoir en de staalconstructie.

De prijs voor het reservoir viel tegen.

Na veel geprekken en onderhandelingen wordt het nu een reservoir van 150 kub ipv 250 kub. Voorlopig is dat geen probleem, in de toekomst wanneer ook de andere bronnen worden toegevoegd heeft waterleidingmaatschappij Regideso via Deo aangegeven alsnog voor extra capaciteit te zorgen. Door deze keuze is de budgetoverschrijding beperkt gebleven tot 14 miljoen Burundese Frank (circa 8.000 Euro).

Voor de staalconstructie is de inkoop ook afgerond. Le Constructeur was niet de goedkoopste, maar na bezoek aan Ceetap in Gitega en navraag her en der, besloten met hen in zee te gaan. Ervaring, maar ook een te lage prijs alsmede outillage hebben hier bj een rol gespeeld. De prijs waarvoor le Constructeur nu het werk gaat maken is 100 milj. dit is nu 13 miljoen (circa 7.300 Euro) onder budget. Dus ze hebben nog eens 10% van de prijs af gedaan.

Met het goed kunnen afronden van de belangrijkste onderdelen van het waterproject is nu zeker dat het waterproject doorgaat.

 
< Vorige   Volgende >
© 2023 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee