Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi arrow Voorbereidingen waterproject Burundi in volle gang
Voorbereidingen waterproject Burundi in volle gang
woensdag 22 juni 2011

Aanwijs waterprojectAanbesteding in volle gang.
Zoals in het vorige bericht vermeld, hebben we nog een bedrag van EUR 50.000 te werven om het waterproject in zijn geheel te kunnen realiseren. Desondanks zijn we begonnen met de voorbereidingen. Het gehele waterproject wordt vanuit Stichting Help Burundi begeleid door projectleider Ben Bos.

Na het oogstseizoen eind juni kan worden begonnen met het leggen van de 4,5 km buisleidingen. Ook kan gestart worden met de aanleg van de elektrische voorzieningen 3,5km. Maar als eerste  is het de bedoeling te starten met het grote metalen reservoir van staal ,met een hoogte van 10 meter.

Die een capaciteit heeft van 250.000 liter. Dus een gewicht van 250.000kg 25ton en hier komt de stalenconstructie nog bij dus ik schat 35ton. Eerst moet een betonnen fundering worden gestort voordat het reservoir kan worden opgericht.

In Burundi zijn twee bedrijven die dit kunnen maken. Een tweetal gerealiseerde reservoirs heb ik beoordeeld in Ngozi en Bujumbura . Het bestek hiervoor is geschreven en na overleg, de bedrijven zijn ondertussen uitgenodigd om een prijs op te geven.

We hebben voor de verschillende bedrijven een aanwijs georganiseerd. Een aanwijs is een uitleg ter plaatse, waardoor leveranciers zich een beter beeld kunnen vormen van de aanvraag. Hiernaast ziet u foto's van de aanwijs.

Ondertussen hebben we een prijsopgave gehad van DPI Simba in Dar es Salaam betreffende de levering van de PVC buizen en hulpstukken. Tegenvaller is dat de prijzen van de grondstoffen, die voornamelijk uit olie bestaan,erg duur zijn geworden . Meevaller is de prijzen in dollars zijn en zoals jullie weten is de euro wat sterker dus dit is weer positief. Ook dat is met de crisis in Griekenland onzeker.

Transport is ook een aanzienlijke kostenpost. Een truck van Dar es Salaam naar Muyinga kost meer dan $5000, En het is een hele uitzoekerij om te weten hoe ingeklaard kan worden, belastingvrij wel te verstaan, hoe staat het met  verzekering , hoe voordelig en veilig betalen. Dus we kijken ook hier nog maar eens naar meerdere leveranciers.

Aanwijs waterprojectAanwijs waterproject

 
< Vorige   Volgende >
© 2023 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee