Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi arrow In Memoriam Chantal NDAYSHIMIYE
In Memoriam Chantal NDAYSHIMIYE
zondag 20 februari 2011

chantalOns bereikte het bericht dat Chantal NDAYSHIMIYE is overleden.

Chantal was een van de eerste vrouwen die in 2007 een krediet van De Stichting Help Burundi kreeg. Met dit krediet begon zij een handel in levensmiddelen. Deze verkocht ze vanuit haar woning.

Daarnaast startte Chantal, samen met 8 andere vrouwen, een associatie waarvoor zij de geldzaken regelde. Hiervan kon een klein telefonie bedrijfje opgezet worden dat redelijk liep totdat zij in 2009 beroofd werd en alle goederen gestolen werden. Daarop verstrekte de stichting haar een 2e krediet.

Als weduwe, met 2 jonge kinderen van 10 en 18 jaar, was ze er trots op dat haar oudste, Elisabeth, bij de beste van de klas hoorde en zou worden toegelaten tot de universiteit, mits zij een bedrag van 200.00 BIF (1 euro= 1.684,24 BIF) kon betalen. Na overleg hebben wij als stichting besloten haar dit bedrag ter beschikking te stellen.

In december 2010 zijn Henk ter Braak en Harry Grooters op bezoek geweest in Burundi. Daarover leest u binnenkort meer op deze website. Tijdens dat bezoek hebben zij samen met Chantal en haar dochters ontbeten op de PAR. Dat is het verblijf van de paters en zusters in Burundi. Ook werden haar projecten bezocht.

Chantal was er trots op zich middels de Microkredieten opgewerkt te hebben. Mede daardoor en met hulp van de stichting kan haar dochter Elisabeth, als eerste van de familie, dit jaar op de universiteit worden toegelaten. Helaas mag Chantal dit niet meer meemaken.

Wij als stichting zijn zeer ontdaan dat Chantal op 34 jarige leeftijd is overleden aan een hartstilstand. Thomas NIMPARITSE, onze representant in Burundi, zal de aankomende jaren de beide wezen waar nodig ondersteunen.
 
< Vorige   Volgende >
© 2023 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee