Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi arrow Voortgang waterproject Help Burundi
Voortgang waterproject Help Burundi
dinsdag 23 november 2010

Watervoorziening BurundiHet is een tijdje stil geweest op deze website rond het waterproject. We willen u langs deze weg graag op de hoogte houden van de actuele situatie van het waterproject. 

Het budget voor het waterproject was voor een groot deel afhankelijk van ondersteuning door Aqua4all. Wij zouden als Stichting Help Burundi voor de helft van het geld zorgen en Aqua4all zouden deze gelden dan verdubbelen. In april hebben we onze aanvraag voor verdubbeling kunnen indienen bij Aqua 4 All. Aqua4all is afhankelijk van geld van  de overheid.  Zoals iedereen wel weet lopen gelden voor ontwikkelingshulp vanuit de overheid fors terug. Aqua4all heeft hierdoor ook veel minder inkomsten en zij kunnen geen aanspraken meer maken op projecten die na 31 december 2010 van start gaan.

Dit is een grote teleurstelling voor de stichting en alle mensen die betrokken zijn bij het waterproject en niet in de laatste plaats de mensen in Burundi die wachten op water. We geven het echter nog niet op.

Het bestuur en Projectleiding water van Help Burundi hebben besloten om nu eerst een aantal zaken verder te onderzoeken, namelijk:

  • Bezuinigingen doorvoeren en versoberen van het plan
  • Diverse alternatieven om subsidie te verwerven 
  • Op zoek naar fondsen en extra sponsoren
  • In Burundi zelf op zoek naar financieringsmogelijkheden bijv. leningen

Dit zal uiteraard wat extra tijd in beslag nemen. Wij vragen dan ook begrip aan onze sponsoren én allen die ons tot dusver hebben geholpen met het waterproject.

Uw steun blijft hard nodig. Daarom doen wij graag een beroep op U om ons, ook in de toekomst, waar mogelijk extra te ondersteunen.  

             

Bestuur en Projectleiding water.

 
< Vorige   Volgende >
© 2023 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee