Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi arrow Geslaagd golftoernooi en mooie opbrengst voor Help Burundi
Geslaagd golftoernooi en mooie opbrengst voor Help Burundi
zondag 24 oktober 2010

Winnaars golftoernooi Help BurundiOp maandag 11 oktober werd er een benefiet Golftoernooi gehouden op de golfbaan van Het Rijk van Sybrook. Het was bedoeld om geld voor microkredieten in Burundi op te leveren. 52 Golfers streden om de eer op een zonovergoten dag. Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen door het ijzersterke duo Maria Mulder en Jouk Roscher, nipt geëindigd voor Ron Kershaw en de familie ten Hag. 

Na de golfwedstrijd was er nog een hoogtepunt:een veiling van Kunst die door de golfers zelf was meegebracht. Deze veiling voor het goede doel werd vakkundig geleid door de veilingmeester Laurens ten Vergert van het Twents Veilinghuis. Deze veiling bracht het mooie som van  EUR 2050 euro op, hetgeen een totale dagopbrengst opleverde van  EUR 5550,00.

Voor dit bedrag kunnen in Burundi 55 mensen, voornamelijk vrouwen een microkrediet krijgen, waarmee ze  een klein bedrijfje kunnen beginnen. En dit geeft weer zo’n 500 mensen de mogelijkheid zich te onttrekken aan de immense armoede en de kans op een beter bestaan. In Burundi kan er 10 keer zoveel met het geld worden gedaan dan in Nederland. Omgerekend dus een bedrag 55.500,00 € beschikbaar voor microkredieten.

Al met al een toernooi dat voor herhaling vatbaar is was de mening van Henk ter Braak  voorzitter van de Stichting Help Burundi die blij was met dit buitengewoon mooie resultaat.

 
< Vorige   Volgende >
© 2023 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee