Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi arrow Groep vrijwilligers in Oldenzaal actief voor Burundi
Groep vrijwilligers in Oldenzaal actief voor Burundi
dinsdag 14 september 2010

Statiegeldproject OldenzaalStichting “Help Burundi” heeft zijn vleugels nu ook uitgeslagen in Oldenzaal. Tijdens de ‘Boeskool is los’ stond de stichting met een kraampje, waar men allerlei spullen uit het Afrikaanse land ‘Burundi’ kon kopen. Er werd gedanst en getrommeld. O.a de verkoop van water en sieraden liep uitstekend. Er is dan ook een bruto geldbedrag binnengehaald van € 678.47.

Per 1 sept is er gestart met een statiegeldactie bij de C1000. Bij alle drie locaties in Oldenzaal komen bussen te staan, waarin het winkelend publiek hun statiegeldbonnen kan deponeren.

Alle gelden zowel van de opbrengst van de ‘boeskool is los’ als van de statiegeldactie komen volledig ten goede aan stichting “Help Burundi”. Stichting “Help Burundi ” wil met het uitgeven van microkredieten mensen in Burundi helpen met het opzetten van een eigen bedrijfje. De aanvrager van een microkrediet gebruikt de lening als eerste investering in bijvoorbeeld een opleiding of een eenpersoonsbedrijfje. Met de opbrengst hiervan wordt de eerste lening terugbetaald. Een effect dat de stichting in Burundi hoopt te bereiken is dat het banen schept en hierdoor de deuren opent naar een beter bestaan.

Het motto hierbij is: Geef de mensen een hengel en niet een vis.

Hieronder de foto's van de start van het statiegeldproject bij C1000.


Statiegeldproject Oldenzaal Statiegeldproject Oldenzaal

 
< Vorige   Volgende >
© 2023 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee