Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi arrow Kapsalon “Très Jolie” in Tubbergen schenkt geld aan Stichting ‘Help Burundi”.
Kapsalon “Très Jolie” in Tubbergen schenkt geld aan Stichting ‘Help Burundi”.
zondag 23 mei 2010

Actie kapsalon Tres JolieTijdens de drukke periode van het afgelopen najaar heeft kapsalon “Très Jolie”een inzameling gehouden onder haar klanten. Vrijwilligers Ans en Bert Wubbolts uit Tubbergen, die al jaren tot volle tevredenheid klant zijn bij de kapsalon, vertelden tijdens het knippen enthousiast over Stichting Help Burundi. Het volledige team van de kapsalon hoorde dit aan, waarna zij ook hun steentje wilden bijdragen.
Gedurende 4 weken konden de klanten van Très Jolie een gift doen aan de stichting. Een aanvulling op het ingezamelde geld bestond uit het bedrag wat de kapsalon normaliter uitgeeft aan een kerstpresentje voor vaste klanten.
Hiermee ontvangt de stichting Help Burundi de royale gift van €750,-. Met dit geld kunnen ruim 7 microkredieten uitbesteed worden, waarmee zo’n 70 kinderen geholpen worden.

 

Foto BurundiBurundi is één van de armste en vergeten landen in midden Afrika. Een land waar de burgeroorlog tussen de Hutu’s en de Tutsi’s nog vers in het geheugen staat gegrift. De stichting voorziet de mensen in Burundi van microkredieten. Startende ondernemers op het gebied van o.a. groente/fruit en schoenen handel/naai atelier/wasserette/bioscoop/kapsalon of diverse andere vormen van handel kunnen een ‘startkapitaal’ lenen om hier vervolgens een toekomst mee op te bouwen.

De stichting prijst zich zeer gelukkig met de verschillende enthousiaste initiatieven uit de gemeente Tubbergen.

Inmiddels hebben drie Plus supermarkten in de gemeente Tubbergen ook hun medewerking toegezegd, met het plaatsen van statiegeld spaarcontainers.

Diverse giften van verenigingen en persoonlijke giften komen regelmatig binnen op de rekening van Help Burundi. Zo kan er met iedere €100,- een microkrediet verstrekt worden.
De stichting vindt het erg belangrijk dat 100% van de giften rechtstreeks terecht komt bij de bevolking van Burundi. Ruim 85% van de verstrekte kredieten worden binnen een half jaar terugbetaald zodat andere verzoeken weer kunnen worden beloond.
In Bujumbura, de hoofdstad van Burundi, is een klein kantoor van de stichting gevestigd, van waaruit de vrijwilligers in Nederland contact hebben met de medewerkers in Burundi.
Een recent microkrediet- project is die van de geiten, waarbij in december zo’n 160 geiten geschonken werden aan een vrouwenassociatie die zo’n 200 weeskinderen opvangt.
Met de hulp van de stichting kunnen deze kinderen in Burundi naar school en is er een toekomst voor hen.
Op de website www.helpburundi.nl staan alle projecten beschreven en is te lezen hoe ook u kunt bijdragen (Rabo 14.47.06.512) aan een beter bestaan in Burundi! Namens de mensen in Burundi wil de Stichting Help Burundi kapsalon Très Jolie bedanken voor deze geweldige bijdrage. 
 

 
< Vorige   Volgende >
© 2023 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee