Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi arrow Mooie opbrengst voor Burundi door aktie op vrijmarkt
Mooie opbrengst voor Burundi door aktie op vrijmarkt
zondag 09 mei 2010

Aktie vrijmarkt 2010 voor BurundiEen aktie van Dinie en Theo Schroot, samen met Machteld en Sander op de Vrijmarkt in Utrecht heeft het mooie bedrag van 916 Euro voor Burundi opgebracht.

Het geld is ingezameld voor het waterproject "Spring of the Kiryama". Dit project moet er voor zorgen dat 20.000 mensen in Muyinga toegang krijgen tot schoon drinkwater. 

Mensen, ontzettend bedankt voor deze aktie.

Hieronder het complete verslag van Theo en Dinie.

Elk jaar gaan Dinie en ik samen naar de Vrijmarkt in Utrecht, niet om even daar wat rond te snuffelen, maar om onze dochter Machteld en schoonzoon Sander te assisteren  bij de verkoop in de stand op de Vrijmarkt.

Ze wonen nl. aan de Hopakker in Utrecht en deze straat valt ook onder het gedeelte, waar de  Vrijmarkt wordt gehouden.

Aktie vrijmarkt 2010 voor Burundi’s-Morgens was het weer niet geweldig, het regende en de voorjaarszon liet duidelijk verstek gaan.
Maar dat mocht de pret niet drukken, we zijn gezellig de kraam gaan inrichten met heel veel kleding voor dames, heren en kinderen, die we voor een deel zelf hadden ingebracht, maar ook gekregen hadden van kennissen vrienden, zo hadden we ook dozen met schoenen en laarzen gekregen en dozen met allerlei kleine spulletjes zoals vaasjes, kopjes, schoteltjes, kandelaars, electrospullen, kinderspeelgoed, oude telefoons enz. Te veel om op te noemen, maar hoe meer pruttel des te meer belangstelling.

Aktie vrijmarkt 2010 voor BurundiDat begint direct zo gauw er maar iets op de plank ligt,  want de Hopakker loopt al om 10 uur vol met mensen van allerlei pluimage, je ziet meerdere kleuren en het lijkt alsof ze uit  de hele wereld hier op af komen, want je hoort de vreemdste talen. De mensen lopen met karretjes, grote tassen en lege kinderwagens, waar ze dan hun handel, die ze gekocht hebben in mee kunnen nemen.

Het is gewoon heel gezellig, want ondanks het regenachtige weer is iedereen vrolijk, en
het is een grote happening.

Gezien onze binding met Burundi in Afrika, waar we vorig jaar met een 15-tal mensen (allemaal vrienden) naar toe zijn geweest, kwamen wij op het idee, om de opbrengst te schenken aan het project: “WATER VOOR BURUNDI”.

Flesjes water verkopen voor BurundiDaarvoor is Henk Ter Braak benaderd, om voor enig promotiemateriaal te zorgen, zodoende hadden wij op onze kraam ook wat posters boekjes en flyers over Burundi.

De verkoop ging prima, en heel wat spullen verwisselden voor 1 tot 5 Eurootjes van eigenaar. En…. Als wij vertelden, dat het voor ’n goed doel  (Burundi) was, waren de mensen gauw geneigd, om iets extra te geven. Het was natuurlijk ook erg leuk, dat Dinie en ik veel over Burundi konden vertellen, en daar was ook veel belangstelling voor.

Ook verkochten wij flesjes water voor € 1.-- , (zelf ingekocht voor 12.5 eurocent!)
Met ’n sticker erop geplakt met Evariste bij de bron (door Sander gemaakt).

Aktie vrijmarkt 2010 voor BurundiHugo, het 5 jarige zoontje van Machteld en Sander en uiteraard ons kleinkind ging steeds met zo’n flesje samen met de flyer van Burundi de straat op en bood dan allerlei mensen zo’n flesje aan en verkocht ze grif, er waren mensen bij, die zelfs € 2.-- gaven.

Op ’n bepaald moment hoorden wij hem zeggen, dat ze dat water niet zelf op mochten drinken, omdat het water voor Burundi was!! Dat hebben we hem dan ook even goed uitgelegd. Regelmatig kwam hij bij Dinie  en riep : Oma ik heb er weer een!”  Hij heeft die dag  40 flesjes verkocht.  En het was de dag van z’n leven, wat heeft hij zich druk gemaakt.

Het mooiste komt altijd aan het einde van de dag. Na 18.00 uur is het afgelopen, en dan laten de meeste kramen de laatste restanten aan de straat staan, dan komen er weer uit alle hoeken en gaten allerlei soorten mensen en nemen dan de restanten mee, zodat er praktisch niets van de handel overblijft. Opgeruimd staat netjes.

Aktie voor BurundiSamen hebben wij ’n prachtige dag gehad, Machteld zorgde voor de catering, en Sander had de algehele leiding. Dinie en Theo waren uiteraard voor de verkoop. En dat liep als ’n speer want ’s avonds hadden we bijna € 450.--  in kas! Dat hebben wij nog even aangevuld, zodat het waterproject “WATER VOOR BURUNDI” weer iets is aangevuld.

Zo zie je maar weer, dat die oude spulletjes van zolder of kelder of ergens op de plank
toch nog heel waardevol kunnen zijn, want in Burundi kun je met dit bedrag 10 keer meer doen, dan bij ons in Nederland.


Theo van Schoot

 

 
< Vorige   Volgende >
© 2023 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee