Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi arrow Actie Broekhuis in kinderboekenweek voor microkredieten Burundi
Actie Broekhuis in kinderboekenweek voor microkredieten Burundi
zondag 01 november 2009

Stichting Help Burundi, basisschool het Palet uit Enschede en de 3 gezamelijke filialen van boekhandel Broekhuis hebben zich in de Kinderboekenweek ingezet voor de Goede Doelen actie ‘Alle kinderen aan tafel!’.

Dinsdag 27 oktober om 13.30 uur overhandigende de leerlingen van basisschool Het Palet het opgehaalde bedrag aan Stichting Help Burundi.

In de afgelopen Kinderboekenweek stond het thema Aan tafel! – eten en snoepen in kinderboeken centraal. Boekhandel Broekhuis heeft naar aanleiding van dit thema de Goede doelen actie ‘Alle kinderen aan tafel!’ opgezet. In de winkels werden inzamelingsacties georganiseerd om geld in te zamelen voor Stichting “Help Burundi”. Ook basisschool het Palet heeft geld ingezameld door een pannenkoekenrestaurant voor ouders op te zetten.

Boekhandel Broekhuis heeft gezocht naar een stichting die dicht bij de bevolking staat en waar de sponsorgelden voor 100 % rechtstreeks bij de bevolking terecht komt.  Stichting Help Burundi is zo’n stichting die door enthousiaste Twentse vrijwilligers is opgezet en wordt geleidt. De stichting die zich vooral inzet met microkredieten voor de bevolking van een van de armste landen ter wereld Burundi. Microkredieten is immers geen liefdadigheid of noodhulp, het gaat uit van de eigen kracht van de mensen. Als ook zij maar de kans krijgen, zijn ook zij prima in staat een eigen toekomst op te bouwen. Ook het grootschalige waterproject in Muyinga, waar voor 20.000 mensen water naar het ziekenhuis en de bevolking wordt gebracht heeft de aandacht van de stichting. Geef om deze mensen en geef hun een betere toekomst. Met de gift van € 780,- kunnen zij weer 8 microkredieten uitzetten. Hiermee worden direct weer tientallen mensen aan een betere toekomst geholpen. De royale inzet en medewerking van de kinderen van de Palet uit Enschede heeft gezorgd voor deze mooie gift met een mooie gedachte.

Iedere Euro die u geeft heeft in Burundi een tienvoudige waarde!
Zie ook: www.helpburundi.nl

 
< Vorige   Volgende >
© 2023 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee