Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi arrow Statiegeldactie voor Help Burundi bij Plus in Denekamp van start
Statiegeldactie voor Help Burundi bij Plus in Denekamp van start
zondag 21 juni 2009

Burgemeester Kristen startsein statiegeldactieIn de Plus supermarkt van Jan ter Steege in Denekamp werd donderdag 18 juni 2009 door Burgemeester    J.G. Kristen het startsein gegeven voor de statiegeldactie van Stichting 'Help Burundi'.

In aanwezigheid van de bestuursleden, waaronder mevrouw Immaculata Ntamagiro, Burundese en reeds 5 jaar woonachtig in Denekamp, hield vice - voorzitter Toon Heupink een gloedvol betoog over noodzaak van hulp aan het straatarme Centraal- Afrikaanse land Burundi. Hij benadrukt daarbij het motto van de stichting: "lever geen vis, maar een hengel".

De burgemeester sprak lovende woorden aan het adres van het bestuur van de stichting. Deze vorm van hulpverlening spreekt hem, blijkens zijn woorden, zeer aan en hij wenste het bestuur en de heer Jan ter Steege veel succes met de actie.

Hij deed een dringende oproep aan alle klanten om hun statiegeldbonnen in de fraaie bus te deponeren, waarna hij het goede voorbeeld gaf door enige flessen in de flessenautomaat te deponeren en de bon in de gleuf van de fraaie stichting Help Burundi bus te deponeren. De burgemeester sprak ook zijn waardering uit aan het adres van Jan ter Steege voor zijn geste deze projecten van de stichting "Help Burundi" in zijn zaak te ondersteunen.

Toespraak Toon Heupink actie statiegeldDe heer Toon Heupink duidde in zijn openingswoorden op de projecten, die Stichting 'Help Burundi' is gestart en verder wil uitbreiden te weten een waterproject om 30.000 mensen in Muyinga en omgeving van schoon drinkwater te voorzien, een project met microkredieten en een schoenenproject. Dankzij het schone water wordt de gezondheid van de bewoners bevorderd. Met microkredieten tot circa €100,- per persoon worden vooral de vrouwen gestimuleerd om met initiatieven te komen om zelf in het onderhoud van hun familie te voorzien. Na terugbetaling kan weer een nieuw krediet worden vertrekt en bij veelbelovende projecten zelfs een groter (meso)krediet worden aangevraagd.

Voorzitter van Stichting 'Help Burundi' Henk ter Braak bedankte iedereen die heeft meegewerkt en die deze actie mogelijk heeft gemaakt.

Start statiegeldactie Plus Denekamp    statiegeldbus Plus Ter Steege Denekamp

Help Burundi door uw statiegeldbonnen in de Burundibus te deponeren: bij voorbaat dank!!!

 
< Vorige   Volgende >
© 2023 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee