Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi arrow Eerste mesokredieten voor ondernemers in Burundi
Eerste mesokredieten voor ondernemers in Burundi
zaterdag 30 mei 2009

Mesokrediet telefooncel BurundiSinds 2007 verstrekt Stichting "Help Burundi" microkredieten aan kleine ondernemers in Burundi. Voor de ondernemers die hebben bewezen het ondernemerschap in de vingers te hebben bestaat er behoefte aan grotere kredieten. Hiervoor heeft Stichting "Help Burundi" de mesokredieten in het leven geroepen. Mesokredieten zijn kredieten van € 200,- tot maximaal € 5.000,-.

Deze kredieten zijn bedoeld voor ondernemers met enige ervaring die in staat zijn een bedrijf op te zetten met meer mogelijkheden en eventueel ook met personeelsleden.

Op de foto rechts ziet u Chantal Ndayishimiye uit Bujumbura voor de openbare telefoon die ze heeft opgericht.

De eerste 3 mesokredieten zijn uitgegeven aan vereniging NTUMPEMUKIRE in Bujumbura. Met de leningen zijn een openbare telefoon, een kledingatelier en een bioscoop opgezet. Zij zijn alle drie redelijk succesvol en hebben inmiddels uitbreiding van hun krediet aangevraagd. Na een nieuw businessplan wordt er door de CAV bank en Sandrine gekeken of hier mogelijkheden voor zijn. Vervolgens wordt na goedkeuring door de manager microfinance goedkeuring gegeven, zodat deze ondernemers hun bedrijfje kunnen uitbouwen.
 
< Vorige   Volgende >
© 2023 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee