Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi arrow Stichting "Help Burundi" helpt kwetsbare Albino's
Stichting "Help Burundi" helpt kwetsbare Albino's
dinsdag 24 maart 2009
Moorden blijven doorgaan. Hulp is hard nodig. 

Albino's maart 2009In Burundi worden albino´s vermoord. In één maand zijn meer dan 4  albino´s omgekomen. Op dinsdag 12 maart 2009 is een andere albino, Francoisis genaamd, vermoord. Hij werkte voor een wegenbouwbedrijf (SOGEA SATOM). Na hem te hebben vermoord, namen de moordenaars zijn armen en benen mee.

Een albinokind van 10 jaar werd op zondag 8 maart 2009 vermoord in de Muruta gemeenschap, in de provincie Kayanza. Ook bij hem werden de ledematen meegenomen.
Het Solidarity Ministery en enkele Non Government Organization (NGO) hebben beloofd om de albino´s te helpen met voedsel, dekens en een huis waarbij ze binnen de gemeenschap kunnen blijven wonen.

De politiechef van de Burundese regering zegt dat ze zoeken naar de mensen die in alle provincies de albino´s hebben vermoord. Op zaterdag 14 maart 2009 heeft de politie een man opgepakt die ervan werd verdacht albino´s in Ruyigi te hebben vermoord. Deze man sprak over de andere mensen die deze albino´s vermoorden. De politie heeft daarna nog 4 mensen kunnen arresteren. Eén van hen was in bezit van nieuwe botten en vers bloed van de albino's. Nu zijn de Burundese en de Tanzaniaanse politie op zoek naar de mensen die de albino´s hebben aangevallen. De Burundese regering heeft besloten om de albino vluchtelingen terug te brengen naar hun eigen gemeenschap om zo op hun eigen velden of op hun eigen bedrijfje te kunnen werken. 

Op 23 december 2008 heeft de stichting "Help Burundi" de oogbehandelingen gefinancierd van 18 albino’s uit Ryigi en de provincie Gitega. Nu weten deze albino’s welke oogziekte zij hebben.

De albino´s hebben dinsdag 3 maart 2009 zonnebrandcreme, regenjassen, schoenen, capes en €400,- gekregen om voedsel en kleding te kopen. Tijdens ons bezoek van 5 september 2009 hebben wij deze Álbino's kunnen verrassen met een grote hoeveelheid zonnenbrillen en zonnebrandcreme. De zonnenbrillen zijn geschonken door TOC opticiens in Tubbergen. Er zijn zelfs ruim 100 brillen uit de 2010 collectie door de importeur aangeboden. Geweldig om deze mensen hier mee te kunnen verrassen.

Stichting "Help Burundi" biedt zoveel mogelijk hulp aan Albino’s en andere kwetsbare groepen in Burundi.

Help mee ons werk te ondersteunen en doneer uw gift.

Uw gift is meer dan welkom! 

 
< Vorige   Volgende >
© 2023 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee