Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi arrow Monitoring microkredieten in eigen hand
Monitoring microkredieten in eigen hand
vrijdag 13 maart 2009

Microkrediet Werkt!

Microkrediet is geen liefdadigheid of noodhulp. Microkrediet gaat uit van de eigen kracht van mensen. Als ze de kans maar krijgen zijn mensen prima in staat een inkomen op te bouwen. Keer op keer bewijzen microkredietnemers, voor het merendeel vrouwen, dat ze door het opzetten van een eigen bedrijfje voldoende inkomen kunnen verwerven om hun gezin draaiende te houden en bovendien de lening terug te betalen.

Sinds eind 2008 voert Stichting "Help Burundi" de monitoring van de microkredieten zelf uit. Sandrine Kaneza  houdt zich vanuit ons kantoor in Bujumbura bezig met de monitoring. Zij zoekt in samenwerking met de bank CAV (Centraal Africa Vision) speciaal opgericht voor de microkredieten (ook wel MFI genoemd), de ondernemers uit. Uitgangspunt van de stichting is om met name kleine ondernemingen, denk aan kredieten van €100,- een Sandrine kantoor Bujumburakans te geven.

Met zoveel mogelijk informatie, duidelijkheid en transparantie in de rapportage geeft Sandrine ons maandelijks inzicht in het verloop van de microkredieten. Door veel mail en skype contakt met de verantwoordelijke hier in Nederland zijn veel microkredieten en het juiste verloop hier te volgen.

 

U kunt de microkredieten in Burundi steunen. Door het geld dat u geeft verschaft u de mensen de mogelijkheid een inkomen te vergaren.  Dit  geld wordt niet uitgedeeld maar geleend, zo ontstaan er geen bedelaars maar ondernemers en daar is behoefte aan. Geef ze geen vis maar een hengel, is ons motto!

Dus wie nog niet meedoet geef, leen Uw geld uit aan de ondernemers van de stichting "Help Burundi" .

Stort Uw geld op rekening nummer 14.47.06.512 van Stichting Help Burundi Ootmarsum onder vermelding van microkredieten.

Stichting Help Burundi zorgt dat Uw geld voor 100% direct op de plaats van bestemming komt.

Onze hartelijke dank namens ons allen en de bevolking in Burundi.

 
< Vorige   Volgende >
© 2023 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee