Wij zijn ANBI

FAO voorspelt ernstige voedseltekorten in Burundi
woensdag 27 augustus 2008

BUJUMBURA, 27 augustus 2008 (IRIN) - delen van Oost-en Zuid-Burundi zijn bedreigd met acute voedseltekorten door lage landbouw-opbrengsten verergerd door een toestroom van terugkerende vluchtelingen, zegt een ambtenaar van de VN-Voedsel-en Landbouworganisatie (FAO). 

Tijdens de presentatie aan de Voedsel-Veiligheidsraad op 26 augustus in de hoofdstad Bujumbura zei de FAO-consultant, Methode Niyongendako, dat het noorden van het land ook zou worden geraakt door deze crisis.

Hoewel het noorden van het land niet zouden worden gespaard, zijn de meest getroffen gebieden het Kumoso gebied in het Oosten en Imbo in het Zuiden.


De consultant zei inwoners in het noorden blijven verbouwen op dezelfde kleine percelen het hele jaar en hadden daardoor een tekort in de levering van kunstmest en mest.

Volgens het principe prive-secretaris bij het Ministerie van Landbouw en veeteelt, Emile Ntahondi, heeft Burundi al een nationale landbouw-strategie gericht op het stimuleren van de landbouwproductie en het herstel van het irrigatiesysteem in de Imbo laagland.

Het doel is "Voor de productie in 12 maanden van 12 maanden door het verbouwen van lage vegetatie-cyclus gewassen", zei hij. In het kader van de strategie zullen leningen en meststoffen zullen worden verstrekt aan boeren, aldus de FAO. 

FAO en de regering zijn bezig met het opstellen van een actieplan voor de komende seizoenen de landbouw, met prioriteit voor de gebieden die bedreigd worden met voedseltekorten.

Bron: IRIN

 
< Vorige
© 2022 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee