Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi arrow Indrukwekkende reis naar Burundi
Indrukwekkende reis naar Burundi
dinsdag 29 september 2009

Reis Burundi september 2009Vrijdag 4 september zijn 17 enthousiaste ambassadeurs vertrokken naar Burundi om de projecten van Stichting "Help Burundi" in Bujumbura,Gitega en Muyinga te bekijken.

Zij hebben de vele projecten bezocht en de armoe daar ter plekke aanschouwt. Het hospital, het Don Bosco centrum voor gehandicapten, de lagere school in Muyinga waren allemaal projecten die veel emotie bij hen los maakten.

Vooral de arme mensen die hun eigen familieleden in het hospital moeten verzorgen zonder stromend water en met zulke slechte faciliteiten in zo'n omgeving! Het zet ons allen aan het denken. Hoe kunnen wij hier iets aan doen? Het was een onvergetelijke reis!

Voorzitter Henk ter Braak en Bert Wubbolts manager microkredieten, zijn tijdens hun 2e week veel organisaties en instanties gaan bezoeken om de aanwezigheid en het werk van Stichting "Help Burundi" kenbaar te maken. Zowel bij het ministerie, de douane, de kamer van koophandel, de gouverneur, de notaris, de banken, de burgemeesters als de kloosters en de kerken is het van groot belang dat zij de projecten die onze stichting verzorgen kennen en herkennen. Voor de komende bezoeken zal hun medewerking van groot belang zijn. Verder zijn er gesprekken gevoerd over de minitoring met de microcredietbank CAV (Centraal Afrika Vision). Ook is er door de accountant toegezegd dat jaarlijks het jaarrapport van de bank aan onze stichting wordt toegezonden. Dit om de bank te blijven controleren. Onze representanten Sandrine en Thomas is gevraagd om de vingers aan de pols te houden en onze projecten zo goed mogelijk te ondersteunen en te bewaken.

Op wwwBurundi.waarbenjij.nu kunt u ons reisverslag lezen. Elke dag is door een van de reizigers een kort verslag gemaakt over hun ervaringen.

Ook de 40 voets container, met de machines en de gereedschappen voor de uitbreiding van de schoenfabriek, die is aangekomen, moest worden overgeladen voor transport naar de reeds bestaande werkplaatsen in Muyinga en Gitega. Wat geeft dit de mensen weer een toekomst. Een toekomst waarin zij door zelfwerkzaamheid mee kunnen helpen aan het welzijn van hun eigen bevolking. Hiermee is duidelijk wat onze slogan 'geef geen vis maar een hengel' voor hen betekenen kan. Tevens is er een gesprek geweest om de nog uit te voeren werkzaamheden voor het waterproject van Ben Bos te begeleiden. Het was de gouverneur van Muyinga, Pierre Mombassie, al wel bekend dat er aan een groot waterproject in zijn stad wordt gewerkt maar niet goed wat zijn rol daar in kan en moet zijn. Wij hopen dat ook dit zal meewerken aan een verbetering van het welzijn van deze arme maar ook lieve bevolking.

Geef ook hen een toekomst!

Uw giften zijn meer dan welkom en ondersteund de vele werkzaamheden en projecten van stichting "Help Burundi".

Zonder uw gift kunnen wij hen daar niet helpen!

Rabobank 14.47.06.512

 
< Vorige   Volgende >
© 2023 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee