Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi arrow Welkom bij de Stichting "Help Burundi"
Welkom bij de Stichting "Help Burundi"
zaterdag 23 juni 2007

jongen die water haaltBurundi is een van de armste landen in Centraal Afrika, waar gebrek is aan nagenoeg alles wat een mens nodig heeft om te overleven. Om bijvoorbeeld aan slecht en schaars water te komen, moeten de inwoners dagelijks vele kilometers, veelal blootsvoets, afleggen.

De ellende in dit arme land heeft mij dermate geschokt, maar toch ook getroffen door de blijmoedigheid van de bevolking, dat ik, samen met een groep enthousiastellingen heb besloten   de Stichting "Help Burundi" in het leven te roepen.

Henk ter Braak, voorzitter stichting "Help Burundi"

Tijdens mijn reis door dit land heb ik een bezoek gebracht aan het Centre des Handicappes Don Bosco in Muyinga, waar 150 gehandicapte kinderen in zeer primitieve en gebrekkige omstandigheden door de zusters worden verzorgd.

De medische zorg, de scholing en dergelijke is beneden elk menselijk peil, hoewel zij alles in het werk stellen om de grote nood enigszins te lenigen. De zorg voor het gehandicapte kind is betreurenswaardig, hetgeen mede veroorzaakt is door de vreselijke genocide, die in Burundi en het naburige Rwanda het leven kostte aan ca. 1 miljoen mensen. Bovendien wordt het land geteisterd door de alles verwoestende aids-epidemie.

Ontwikkelingssamenwerking in Burundi is hard nodig. Stichting "Help Burundi" wil hier invulling aan geven met concrete ontwikkelingsprojecten.                                                                                                                                                                                                 Dit kan alleen met uw hulp.

 
< Vorige
© 2024 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee