Wij zijn ANBI

Geslaagde actie 'n Profiet en N.H. Kerk voor Burundi
maandag 17 september 2007
Overhandiging checque voor BurundiAfgelopen maandag heeft Stichting 'Help Burundi' een cheque mogen ontvangen van maar liefst € 2.000,- van basisschool 'n Profiet in Ootmarsum en de N.H. Kerk in Ootmarsum. Het geld is bijeengebracht in december 2006 met de verkoop van eigen gebakken kniepekes. Ook de collecte tijdens de kerstviering van de N.H. Kerk in Ootmarsum droeg bij in deze gift voor Burundi. Een groot deel van de opbrengst werd bijeen gebracht door een sponsorloop van de leerlingen van basisschool 'n Profiet in Ootmarsum. De H.H. Kerk heeft bovendien het bedrag naar boven afgerond tot het werkelijk fantastische bedrag van € 2.000,-  In Burundi kan met een euro 12 keer meer worden gedaan dan in Nederland.
Dit bedrag heeft in Burundi dus een waarde van ca. € 24.000,-!!
 
De middag was bijzonder geslaagd en goed voorbereid. De heer Wolda, hoofd van de school, gaf een boeiende en voor de kinderen duidelijke presentatie over Burundi. De kinderen hadden een legpuzzel gemaakt, waaruit de aanwezige bestuursleden Henk ter Braak en Toon Heupink van Stichting 'Help Burundi' het eindbedrag konden destilleren. Daarna overhandigde Mevrouw Janny Kruit de cheque aan de voorzitter, Henk ter Braak.
 Henk en Toon met chequemaken van cheque voor Burundi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Leerlingen 'n Profiet OotmarsumToon Heupink gaf een toelichting aan de kinderen waarvoor het geld wordt aangewend. Het geld wordt onder andere besteed aan opleiding van straatkinderen tot schoenmakers in het inmiddels gerealiseerde schoenfabriekje. Ook is er geld nodig voor het aanleggen van een weide voor inmiddels in Burundi aangekomen 2 Hollandse koeien en een kalfje. De melk is natuurlijk erg goed en van levensbelang voor de ondervoede kinderen. Tevens is de stichting bezig met het opzetten van een bijenproject, waar kindsoldaten worden opgeleid en werk krijgen.                            Meer informatie over de projecten is te vinden op de website van de stichting: http://www.helpburundi.nl

De H.H. Gemeente en de school werden door de bestuursleden van Stichting 'Help Burundi' bijzonder bedankt voor deze genereuze gift én voor de inspanning, die de volwassen mensen én de kinderen hebben geleverd.
 
< Vorige   Volgende >
© 2023 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee