Wij zijn ANBI

Actie kinderen Alexanderschool voor Burundi
vrijdag 10 augustus 2007

Een aantal leerlingen van groep 5 van de Alexanderschool in Denekamp heeft op 26 juni j.l. op eigen initiatief een restaurantje gerund. De opbrengst bedroeg € 95,- en is onlangs overhandigd aan Stichting 'Help Burundi'.

Aktie kinderen Alexanderschool voor BurundiDe kinderen Femke, Iris, Richelle, Queen, Fleur, Merle en Sophie hadden spontaan het idee om de mensen in Burundi te helpen. Queen had allerlei materialen uit en foto's van Burundi meegenomen. Ze hebben zelf eerst uitnodigingen gemaakt, daarna de inkopen gedaan en vervolgens allerlei lekkers klaargemaakt. 

Burundi is het land waar Queen heeft gewoond. Het is één van de armste landen in Centraal Afrika, waar gebrek is aan bijna alles wat een mens nodig heeft om te overleven. Om bijvoorbeeld aan slecht en schaars water te komen, moeten de inwoners dagelijks vele kilometers, veelal blootsvoets, afleggen. De Stichting 'Help Burundi' wil iets doen aan deze situatie. Op de website www.helpburundi.nl kun u hier meer over lezen en zien.

De taken waren goed verdeeld onder de dames. De een was kok, de ander serveerster, weer een ander nam de bestelling op of maakte de eindafrekening Zelfs de afwas hebben ze zelf gedaan!

Toen de gasten aankwamen had het personeel van het restaurant keurige schorten aan. De ruimte was prachtig versierd met de spullen en foto's uit Burundi en zelfgemaakte tafelkleden. De dames hebben een drukke middag gehad, want er waren erg veel bezoekers die enorm genoten van hun lekkere spulletjes, het leuke initiatief, hun optreden en de gezelligheid.

Straatkinderen in BurundiFijn dat er zoveel kinderen en ouders naar het restaurant zijn gekomen voor een bezoekje!

Femke, Iris, Richelle, Queen, Fleur, Merle en Sophie en alle ouders die hebben meegeholpen, namens het bestuur van Stichting 'Help Burundi' ontzettend bedankt voor jullie inzet. Het geld zal worden besteed aan het bijenproject van pater Remi in Tibitoki Burundi. Dit project richt zich op straatkinderen die de dupe zijn geworden van de burgeroorlog.  Ze krijgen les in bijenteelt, naaien, hout- en metaalbewerking. De houtbewerkers maken moderne bijenkorven, de naaisters maken de maskers en de handschoenen en de metaalbewerkers maken de gereedschappen voor het winnen van de honing, zoals rookapparaten.

Wilt u ook iets doen voor de mensen in Burundi?                                         Kijk op de website www.helpburundi.nl voor meer informatie.

 
< Vorige   Volgende >
© 2023 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee