Wij zijn ANBI

Statiegeldaktie AH voor Burundi
dinsdag 20 december 2005

ALBERT HEIJN OOTMARSUM – Met opnieuw een tweetal acties hoopt de stichting Help Burundi geld in te zamelen voor de hulpverlening aan dit straat arme Afrikaanse land. Want dat is heel hard nodig.

Afgelopen zaterdag is door burgermeester Willeme van Dinkelland het statiegeldproject gestart bij de Albert Heijn vestiging in Ootmarsum. Op zaterdag 10 en zondag 11 december vond er een gigantische loterij plaats met onder meer als prijs een prachtige zetel ter waarde van € 3000,- . De klanten van Albert Heijn kunnen op de vertrouwde wijze hun flessen inleveren bij deze supermarkt. Maar nu kan men ook de afgegeven bon niet verzilveren bij de kassa, maar deze deponeren in de aanwezige ‘Burundibus’. De opbrengst van deze bonnen wordt dan overgemaakt naar de stichting Help Burundi. Het motto voor deze actie is:                                                                                              “Vele kleintjes maken één groot!”

Het geld wordt besteed aan het gehandicaptencentrum Muyinga. Hier wonen de zwaar gehandicapte kinderen Joselone en Anchi. Zij en een aantal andere gehandicapte kinderen zijn niet in staat om normaal onderwijs te volgen. De stichting heeft in Burundi echter een zeer gemotiveerde onderwijzeres gevonden, die bereid is om deze kinderen toch onderwijs te geven. Hierdoor kan men hun embarmelijke levensomstandigheden en kansen op een iets beter leven toch enigszins verbeteren. Met een relatief kleine schenking door de klanten van Albert Heijn is de stichting in staat om het broodnodige onderwijs voor deze getroffen kinderen te financieren.

Op zondag 10 en 11 december 2005 vond er in het centrum een grote loterij plaats. De loten werden voor twee euro per lot verkocht en de opbrengst is bestemd voor het straatkinderenproject van Burundi. De hoofdprijs was een door de Brandehof Interieurs beschikbaar gestelde zetel ter waarde van € 3.000,-.

Na afloop van de kerstmarkt werd bij Brandehof de spannende trekking verricht ten overstaan van een notaris. Rond de klok van 17.00 uur werden de prijzen bekend gemaakt.

DE RESULTATEN:

 1ste week december

 € 195,00

 bijdrage Jan Grimbergen van AH

 € 195,00

 rest v/d maand december

 € 168,30

 Totaal 

 € 558,30

  
 
< Vorige   Volgende >
© 2021 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee