Wij zijn ANBI

Fietsen voor een ander
woensdag 30 mei 2007

Op zaterdag 28 mei 2005 werd er door de stichting Fietsen voor een Ander weer een fietstocht georganiseerd voor het wel en wee van onze minder bedeelde wereldburgers. Een mooi sportief initiatief met een prachtige doelstelling, die kansarmen een doel in het leven kan bieden.

De Rotary Ootmarsum fietstocht fietsen voor een ander in dit geval Burundi zit erop. Het werd een geweldig totaalbedrag van € 13250.-  die Hans Goorhuis aan Henk ter Braak, voorzitter van de Stichting Help Burundi, aanbood.

De organisatie die in handen was van Hans Goorhuis en Antonin de Kleine kende een memorabele start.

Nadat Hans stilstond bij het overlijden van Ab Groothuis waarvoor een minuut stilte in acht genomen werd, was het Marietje Groothuis die de fietsers (met o.a. Frank Groothuis en Hennie Kuiper evenals 18 wielrenners van de fietsclub Vasse waarvan Ab de grote animator was) een behouden tocht wenste en daarmee het start van de sponsortocht gaf.

Een tocht welke door Ab uit gezet was en de mooiste plekjes hier en over de grens lieten zien. 3 lekke banden en 125 km verder was het dan ook goed om de Weemhof terug te zien op deze zonnige dag, die zonder ongelukken verliep. Na dat de eerste dorst gelest was, kwam het moment waarop Hans Goorhuis een ieder bedankte voor de geleverde prestatie en inbreng in het bijzonder de 8 motorrijders en de 3 helpers in materiaalwagen en gaf ze een fles Afrikaanse wijn. Het was nu tijd om het totale bedrag bekend te maken.

Henk was zichtbaar onder de indruk van dit enorme bedrag. Hij bedankte de Rotary club Ootmarsum, maar in het bijzonder Hans Hoorhuis en Antonin, voor de geweldige organisatie van deze geslaagde sportieve sponsorfietstocht die zij om de 2 jaar gaan houden..

Hij verwees naar de Internet site www.helpburundi.nl waar in de sponsoren de bestedingen kunnen volgen                                     (rekening Stichting Help Burundi 144706512)

De deelnemers aan de rotary fiets dag hebben uiteindelijk een bedrag van € 13310.-opgebracht.

Dit bedrag kwam tot stand na een ferme duik in de vijver, dit was alsnog goed voor € 60,-

 
Volgende >
© 2023 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee