Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi arrow In memoriam Henk olde Riekerink
In memoriam Henk olde Riekerink
Thursday 20 August 2015
Op 13 augustus 2015 overleed de heer Henk Olde Riekerink uit Losser. Door zijn heengaan is de Stichting  ‘Help Burundi’ een betrokken en gewaardeerd bestuurslid armer. Hij was in 2004 één van de initiatiefnemers en mede-oprichters van de Stichting.

Als deskundige in de schoenenbranche heeft hij veel kunnen bijdragen aan het opzetten van twee schoenfabriekjes in Burundi, één van de armste landen ter wereld. Door zijn contacten in deze bedrijfstak wist hij enkele containers vol basismaterialen te verzamelen, waaronder enkele machines. Hij reisde tweemaal naar Burundi voor het geven van instructie aan de lokale bevolking.

Bovendien wierf hij sponsors voor onze grote projecten en maakte hij schilderijen voor de verkoop, waarvan de opbrengst bestemd was voor de Stichting.
Door zijn inzet heeft hij bijgedragen aan een beter leven voor vele BurundiŽrs. Wij gedenken hem met respect en waardering voor alles wat hij voor onze Stichting heeft betekend en wensen zijn familie veel kracht voor de toekomst. Bestuur van de Stichting Help Burundi. Henk ter Braak, Voorzitter.
 
< Vorige   Volgende >
© 2018 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee