Wij zijn ANBI

Home arrow Projecten arrow Afgeronde projecten arrow Bijenproject
Bijenproject voor kindsoldaten in Burundi
zaterdag 16 juni 2007

Het zogenaamde ‘Bijenproject’ is een project ter ondersteuning van zogenaamde kindsoldaten die betrokken waren bij gewapende conflicten in Burundi. Het doel van dit project is de kinderen te helpen weer een eerzaam lid van de samenleving te worden.

Kindsoldaten zijn kinderen die in het oorlogsgeweld hun ouders zijn verloren en aan hun lot zijn overgelaten zonder middelen om te overleven. Vele van hen zijn gaan bedelen en vervielen tot criminaliteit, drugsgebruik en prostitutie.
Het oorlogsgeweld werd steeds heviger door het ontstaan van gewapende groepen rebellen. De meeste van deze kinderen hebben zich aangesloten bij het nationale leger, de gewapende rebellen of bij gewapende milities die zorgen voor de veiligheid in hun gebied.

De Congregatie van de Broeders van Bene Yozefu heeft de organisatie op zich genomen van opleidingen tot verschillende beroepen voor 450 kindsoldaten. De komende tijd wordt er voor deze kinderen gezorgd, terwijl ze les krijgen in bijenteelt, naaien, hout- en metaalbewerking. Deze drie laatstgenoemde vakken vormen een ondersteuning voor de bijenteelt.
De houtbewerkers maken moderne bijenkorven, de naaisters maken de maskers en de handschoenen en de metaalbewerkers maken de gereedschappen voor het winnen van de honing, zoals rookapparaten.

 

 
© 2024 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee