Wij zijn ANBI

Albino's in Burundi in nood
maandag 27 oktober 2008

Albino's in Burundi in noodAllbino's zijn niet veilig in Afrika. Ze worden massaal vermoord uit bijgeloof. Zo zijn de albino's in het Afrikaanse land Burundi onder bescherming van de politie geplaatst nadat bendes onlangs weer drie albino's hebben gedood. Lichaamsdelen van albino's worden gebruikt voor magische drankjes die mensen rijk zouden moeten maken. In Burundi en andere delen van Afrika bestaat het geloof dat de ledematen van albino's, verwerkt in tovermiddelen, zorgen voor welvaart. Zakenlieden, politici, mannen en vrouwen kloppen bij toverdokters aan voor poeders waarin albinoledematen zijn verwerkt. Het geloof is zo populair, dat de toverdokters de vraag nauwelijks aan kunnen en bendes inhuren om albino's op te sporen, ze te doden en te ontdoen van hun ledematen.

In november 2007 kwam een delegatie van deze Stichting op een reis naar Burundi in contact met een groep Albino's.

Albino's zijn een verstoten groep in Burundi. Door hun lichte huid zijn ze zeer gevoelig voor huidkanker en andere ziektes. Nu wordt er ook nog eens als beesten op hen gejaagd voor hun ledematen.

De groep Albino's is eerder door ons gesteund met onder andere hoeden en zalf. Deze groep heeft ook nu onze steun meer dan ooit nodig. Help ons om de Albino's in Burundi te steunen en laat ze niet te prooi vallen aan criminele bendes. U kunt ons steunen door uw bijdrage over te maken op bankrekening: 14.47.06.512 - Rabobank of direct online te doneren via de knop in het linker menu. Bij voorbaat dank voor uw ondersteuning. De mensen zullen u meer dan dankbaar zijn.

Albino's bij bezoek Burundi november 2007

 
< Vorige   Volgende >
© 2021 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee