Wij zijn ANBI

Koenders geeft meer geld aan Wereldvoedselprogramma
vrijdag 11 april 2008
Voedselhulp in AfrikaMinister Koenders geeft acht miljoen euro extra aan het Wereldvoedselprogramma (WFP). Hij komt hiermee tegemoet aan een dringende oproep van het WFP.

Door de snel stijgende voedselprijzen kunnen binnenkort tien miljoen mensen die afhankelijk zijn van het WFP programma, niet meer ondersteund worden. “Het gaat hier om een sociaal drama, vooral voor de armsten in de steden. Prijzen voor een eenvoudige maaltijd zijn op sommige plaatsen met 50% gestegen en dat kunnen zij niet betalen. Dat betekent simpelweg de terugkeer van honger”, aldus Koenders (Ontwikkelingssamenwerking).

De voornaamste redenen voor deze voedselcrisis zijn de stijgende brandstofprijzen, het toenemende gebruik van landbouwgronden voor de verbouw van biobrandstoffen, klimaatverandering en de toegenomen vraag naar voedsel in de opkomende economieën als China en India. Koenders wijst daarnaast ook op de nog steeds bestaande belemmeringen in de wereldhandel, die een eerlijke en vrije handel in voedsel en voedselgrondstoffen in de weg staan.

Naast Nederland hebben ook andere belangrijke donoren van het WFP, zoals Canada en Zweden, extra financiële hulp toegezegd.

Bron: Ministerie van buitenlandse zaken

 
< Vorige   Volgende >
© 2021 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee