Wij zijn ANBI

Waterproject in Muyinga stap dichterbij
dinsdag 25 december 2007

Het waterproject in de omgeving van Muyinga dat door Stichting Help Burundi wordt geadopteerd, is na het bezoek aan Burundi in november 2007 weer een stap dichterbij. Een delegatie van de stichting heeft tijdens het bezoek gesproken met de overKindje dat water haalt in Burundiheid en talloze instanties, om mee te werken aan de realisatie van het waterproject.

De gesprekken hebben inzicht gegeven in de stand van zaken en de uit te voeren werkzaamhedenin de voorbereiding van het project. Dit brengt realisatie van het project weer een stap dichterbij.

Nu nog moeten inwoners dagelijks water halen met jerrycans en daarvoor tot soms wel 15 km. blootvoets lopen over rotsachtige bergpaden.

Water halen tussen kinderen in Burundi

Vullen water in Afrika

Water in rugzak in Burundi

Om te ervaren hoe zwaar dit is, hebben Toon Heupink en Henk ter Braak tijdens hun reis zelf een rugzak met 5 liter water gedragen over een afstand van 5 km.

Op de foto's is de inspanning van de bestuursleden te zien. 

In 2008-2009 zullen fondsen worden geworven en diverse acties worden georganiseerd om geld in te zamelen. Een in het oog springende actie die dit voorjaar zal worden gehouden door de Rotary Ootmarsum en Rotary Meppen is het 'wandelen voor water'. Via een sponsorloop, waarbij kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool met 6 liter water een bepaalde afstand afleggen, wil de stichting een belangrijk deel van de benodigde fondsen inzamelen. We hebben daarmee goede hoop om in begin 2009 te starten met de operationele uitvoering, waarna circa 20.000 bewoners toegang zullen hebben tot schoon drinkwater.

 
< Vorige   Volgende >
© 2023 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee