Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi arrow Microkredieten in Burundi groot succes
Microkredieten in Burundi groot succes
donderdag 06 december 2007

Microkrediet in Burundi, AfrikaOp de reis naar Burundi in november 2007 zijn diverse projecten bezocht die zijn gerealiseerd met microkredieten. 

Stichting Help Burundi heeft met steun van donateurs en geld uit fondswervingsacties inmiddels ruim 140 projecten met microkredieten geadopteerd. De projecten zijn in 2007 gestart in samenwerking met Microprojects.

Bij het bezoeken van de microprojecten bleek hoeveel verschil een lening van circa € 80,- kan uitmaken. Het betekent voor deze mensen een weg omhoog, weg uit de armoede.                    Dat was goed te zien aan de resultaten van de projecten.

In totaal zijn er nu ruim 140 lopende projecten met microkredieten in Burundi. De projecten in Burundi worden ter plaatse gecoördineerd door vier MFI (Micro Finance Institutes) organisaties.

De MFI's waarmee wordt samengewerkt zijn CAV, Twitezimbre, SDCREDO en CIBITOKE MFI (nieuwe partner). De MFI's zorgen ervoor dat het geld bij de mensen komt. Zij regelen de terugbetaling, de projectadministratie en de selectie van de projecten. Ook verzorgen zij de betaling van de monitoren. De monitoring wordt verzorgt door studentes van de universiteit in Bujumbura. De delegatie van Stichting Help Burundi was tijdens de reis onder de indruk van het goede werk dat zij verzetten.

Binnenkort kunt u op deze website meer beeldmateriaal zien van de projecten met microkredieten in Burundi.

 
< Vorige   Volgende >
© 2024 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee