Wij zijn ANBI

Reis voor hulp aan Burundi is begonnen
donderdag 22 november 2007

Kinderen in BurundiEen delegatie van Stichting Help Burundi is dinsdag 20 november vertrokken voor een reis naar Burundi. Naast bestuursleden Henk ter Braak en Toon Heupink zijn ook Anton Foek en Henk Grol meegereist naar Burundi.

Henk Grol heeft ervaring met het opzetten van schoenfabriekjes in ontwikkelingslanden. Deze ervaring zal hij gebruiken bij het operationeel maken van de schoenfabriek in Muyinga. Getracht zal worden een groep leerlingen de eerste lessen in het schoenmakersvak bij te brengen.

Tijdens deze reis zullen bestuursleden Toon Heupink en Henk ter Braak zich gaan bezig houden met het waterproject. Diverse lokale betrokkenen zullen worden bezocht in het kader van dit ambitieuze project. Het eerder gemaakte plan zal op een aantal punten getoetst en verder uitgewerkt worden. 

Gedurende de reis zullen ook een aantal projecten bezocht worden die met de microkredieten tot stand zijn gekomen. Er wordt tevens een bezoek gebracht aan de Micro Finance Institutes (MFI's) waarmee wordt samengewerkt in het kader van de microkredieten.

Anton Foek is internationaal journalist en onafhankelijk radioverslaggever. Hij heeft als freelance journalist vele landen in alle delen van de wereld bezocht en talrijke reportages gemaakt. Anton Foek zal als journalist de delegatie tijdens de reis vergezellen.

De meeste activiteiten zullen worden in de omgeving van Muyinga. Hier staat ook het gehandicaptencentrum Don Bosco. De Stichting heeft meegeholpen aan diverse ontwikkelingen aan het gehandicaptencentrum, waaronder de in 2006 gerealiseerde speelzaal. De schoenfabriek staat op het centrum. Gedurende de reis zal gekeken en gevraagd worden waar in het centrum en de omgeving van Muyinga werkelijk behoefte aan is, zodat de hulp goed hierop kan worden afgestemd. 

Woensdag 1 december zullen Henk ter Braak, Toon Heupink en Anton Foek weer terug komen. De heer Grol zal nog zo'n 2 weken langer in het land blijven voor het schoenenproject.

 
< Vorige   Volgende >
© 2023 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee