Wij zijn ANBI

Nieuws van Help Burundi
Koenders geeft meer geld aan Wereldvoedselprogramma
vrijdag 11 april 2008
Voedselhulp in AfrikaMinister Koenders geeft acht miljoen euro extra aan het Wereldvoedselprogramma (WFP). Hij komt hiermee tegemoet aan een dringende oproep van het WFP.

Door de snel stijgende voedselprijzen kunnen binnenkort tien miljoen mensen die afhankelijk zijn van het WFP programma, niet meer ondersteund worden. “Het gaat hier om een sociaal drama, vooral voor de armsten in de steden. Prijzen voor een eenvoudige maaltijd zijn op sommige plaatsen met 50% gestegen en dat kunnen zij niet betalen. Dat betekent simpelweg de terugkeer van honger”, aldus Koenders (Ontwikkelingssamenwerking).

Lees meer...
 
G8-landen willen ontwikkelingshulp uitbreiden
zaterdag 05 april 2008
De informele groep van de zeven grootste industriële mogendheden (Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten) en Rusland (G8) willen hun ontwikkelingshulp voor Afrika en andere arme regio's uitbreiden. Met het oog op de wereldwijd duidelijk gedaalde uitgaven voor ontwikkelingshulp geraakten de G8-ministers van Ontwikkelingssamenwerking het na een tweedaags overleg in Tokio eens over de noodzakelijkheid hun gedane beloftes na te komen.
Lees meer...
 
Prins: Geen woorden maar daden!
dinsdag 18 maart 2008

Willem Alexander is opinieleider geworden als het gaat om watermanagementPrins Willem-Alexander heeft in zijn toespraak voor Wereldwaterdag 2008 in Rotterdam opgeroepen tot ’geen woorden maar daden’. 
 
,,Dit jaar moet ervoor zorgen dat iedereen, wereldwijd, zich bewust wordt van de omvang van de problemen op het gebied van water en sanitatie,’’ aldus de prins. Hij lichtte er nog wat cijfers uit: 2,6 miljard mensen op deze wereld hebben geen beschikking over goede sanitaire voorzieningen en riolering. Iedere dag sterven 7500 mensen, van wie twee derde jonger dan vijf jaar, door onhygiënische omstandigheden aan een van de watergerelateerde ziekten.

Lees meer...
 
Ontwikkelingshulp Afrika moet beter
zaterdag 09 februari 2008

In de ontwikkelingshulp aan Afrika over de periode 1998 tot 2006 zijn te weinig prioriteiten gesteld. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft meer kennis over Afrikaanse landen nodig om passende ontwikkelingshulp te bieden. De bestaande kennis van het continent gaat achteruit en wordt onvoldoende vernieuwd. Dat zegt de Inspectie Ontwikkelingssamenwerking en Beleidsevaluatie (IOB) van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

In de periode 1998-2006 schonk Nederland bijna zes miljard euro aan rechtstreekse hulp aan Afrika. Daarnaast maakte Nederland nog vier miljard over aan internationale hulpinstellingen. Dat geld wordt niet altijd goed besteed, hetgeen volgens de inspectie resulteert in een 'zorgwekkende' donorafhankelijkheid op het continent.

Lees meer...
 
© 2023 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee