Wij zijn ANBI

Nieuws van Help Burundi
Albino's in Burundi in nood
maandag 27 oktober 2008

Albino's in Burundi in noodAllbino's zijn niet veilig in Afrika. Ze worden massaal vermoord uit bijgeloof. Zo zijn de albino's in het Afrikaanse land Burundi onder bescherming van de politie geplaatst nadat bendes onlangs weer drie albino's hebben gedood. Lichaamsdelen van albino's worden gebruikt voor magische drankjes die mensen rijk zouden moeten maken. In Burundi en andere delen van Afrika bestaat het geloof dat de ledematen van albino's, verwerkt in tovermiddelen, zorgen voor welvaart. Zakenlieden, politici, mannen en vrouwen kloppen bij toverdokters aan voor poeders waarin albinoledematen zijn verwerkt. Het geloof is zo populair, dat de toverdokters de vraag nauwelijks aan kunnen en bendes inhuren om albino's op te sporen, ze te doden en te ontdoen van hun ledematen.

In november 2007 kwam een delegatie van deze Stichting op een reis naar Burundi in contact met een groep Albino's.

Lees meer...
 
Koop kerstkaarten uit Burundi voor Burundi
maandag 27 oktober 2008

KerstkaartIn het gehandicaptencentrum Don Bosco in Muyinga worden kerstkaarten met de hand gemaakt door kinderen. Hiernaast en hieronder ziet u enkele voorbeelden van deze handgemaakte kaarten.

Door deze originele wenskaarten te bestellen helpt u de mensen in Burundi.                                                    U kunt de kaarten bestellen door een e-mail te sturen naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

De kaarten kosten € 1,00 per stuk exclusief de verzendkosten.

Bestel ze nu!

Lees meer...
 
Geitenproject voor de allerarmsten in Giheta
woensdag 27 augustus 2008

Afrikaanse geit en haar half alpine geitejongEen nieuw project van stichting "Help Burundi" is het geitenproject in Giheta. Het geitenproject maakt het mogelijk om de allerarmste families in deze streek in Burundi in staat te stellen om in hun meest elementaire levensbehoeftes te voorzien en daardoor hun kinderen een betere toekomst te schenken.

Tijdens een bezoek van een delegatie van de stichting aan Burundi in mei 2009 werden we gegrepen door het plan van Pater Remy voor het opzetten van een geitenproject. Met dit project wordt mensen uit de armste laag van de bevolking in Giheta geholpen.                                                                                                            Helpt u ook mee?

Lees meer...
 
Reisverslag Frans Grol, opzetten schoenenfabriek Muyinga
maandag 14 januari 2008

In november 2007 heeft Frans Grol op verzoek van stichting "Help Burundi" een bezoek gebracht aan Muyinga met als hoofdtaak het opzetten van een schoenfabriekje.

Frans Grol met kinderen in Burundi

In het bijgevoegde verslag van Frans Grol is te lezen hoe het een en ander is gelopen en hoe dit door Frans is ervaren. Frans heeft zijn reisverslag de volgende titel meegegeven:

Burundi, het land van rode aarde,
bergen en lachende mensen

 

 

 

Lees meer...
 
Albino's in Burundi blij met hulp uit Nederland
zondag 13 januari 2008

Albino's in Burundi met hoedAfgelopen week ontving Stichting Help Burundi een bericht van de groep Albino's die in het bezoek van november 2007 een gift hebben ontvangen.

In het bericht geven de albino's aan blij te zijn met de gift en deze goed te hebben besteed. Er zijn paraplu's, hoeden en creme gekocht voor het geld. Ook is er een feest georganiseerd voor de Albino's. Met dit feest wil de gemeenschap aan de Albino's laten weten dat ze er bij horen.

Lees meer...
 
© 2024 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee