Wij zijn ANBI

Nieuws van Help Burundi
Waterproject in Muyinga stap dichterbij
dinsdag 25 december 2007

Het waterproject in de omgeving van Muyinga dat door Stichting Help Burundi wordt geadopteerd, is na het bezoek aan Burundi in november 2007 weer een stap dichterbij. Een delegatie van de stichting heeft tijdens het bezoek gesproken met de overKindje dat water haalt in Burundiheid en talloze instanties, om mee te werken aan de realisatie van het waterproject.

De gesprekken hebben inzicht gegeven in de stand van zaken en de uit te voeren werkzaamhedenin de voorbereiding van het project. Dit brengt realisatie van het project weer een stap dichterbij.

Lees meer...
 
Geslaagde kerstactie Alexanderschool voor Burundi
maandag 24 december 2007

Aanbieden opbrengst kerstactie Alexanderschool voor BurundiDonderdag 20 december is na een fantastische slotavond op de Alexanderschool de kerstactie voor Burundi succesvol afgesloten. Na een musical in de kerk en een broodmaaltijd, werd de sfeervol opgezette kerstmarkt goed bezocht door kinderen en ouders. 

Op het plein voor de school was een kerstmarkt gemaakt met allerlei kraampjes waar kinderen onder andere allerlei zelfgemaakte spulletjes verkochten. De handelsgeest onder de jeugdige marktlieden zat er goed. Dat deden ze allemaal belangeloos voor de mensen in Burundi.

Aan het eind van de avond kon het enorme bedrag van € 1983,82 aan Stichting "Help Burundi' worden aangeboden. De aanwezige bestuursleden waren zichtbaar verguld met de enorme inspanning van de kinderen en het bedrag dat dit had opgeleverd.

Lees meer...
 
Schoenenfabriek Muyinga in gebruik genomen
zondag 23 december 2007

In gebruikname schoenenfabriekDe reeds in het voorjaar 2007 gebouwde schoenenfabriek met een ,vanuit Nederland gestuurd machinepark en lederwaren, is tijdens het bezoek van november 2007 in gebruik genomen. De straat- en gehandicapte kinderen fabriceren inmiddels al veel sandalen. Hiervoor heeft Frans Grol heeft tijdens het bezoek drie mensen opgeleid. De sandalen zijn deels voor eigen gebruik én deels voor de verkoop, waarvoor met hulp van Frans Grol een winkeltje is opgezet.

Lees meer...
 
Albino's uitgestoten groep in Burundi
zaterdag 22 december 2007

Tijdens het bezoek in november 2007 is er ook een bezoek gebracht aan een groep albino's.

Deze mensen hebben geen pigment, waardoor ze lijden aan huidkanker en niet oud worden.

Het is betreurenswaardig om te zien dat niemand zich bekommert om deze groep.Albinos met huidkanker in Burundi

Lees meer...
 
Studiegeld voor weeskinderen in Burundi
vrijdag 21 december 2007

Tijdens de reis in november 2007 kregen we de vraag of we 20 kinderen in de leeftijd van 16 t/m 25 jaar die wees waren geworden door de oorlog wilden helpen. Deze kinderen hebben een goede opleiding nodig voor een goede toekomst. Stichting Help Burundi steunt deze wezen door middel van een studiebeurs.

Lees meer...
 
Microkredieten in Burundi groot succes
donderdag 06 december 2007

Microkrediet in Burundi, AfrikaOp de reis naar Burundi in november 2007 zijn diverse projecten bezocht die zijn gerealiseerd met microkredieten. 

Stichting Help Burundi heeft met steun van donateurs en geld uit fondswervingsacties inmiddels ruim 140 projecten met microkredieten geadopteerd. De projecten zijn in 2007 gestart in samenwerking met Microprojects.

Bij het bezoeken van de microprojecten bleek hoeveel verschil een lening van circa € 80,- kan uitmaken. Het betekent voor deze mensen een weg omhoog, weg uit de armoede.                    Dat was goed te zien aan de resultaten van de projecten.

Lees meer...
 
Delegatie goed terug uit Burundi
maandag 03 december 2007

De delegatie van Stichting Help Burundi is de afgelopen nacht goed terug gekeerd in Nederland van hun reis naar het Afrikaanse Burundi.

Er is naar aanleiding van de reis veel nieuws te melden over diverse projecten van de Stichting. Ook zijn tijdens de reis diverse ervaringen opgedaan.

Lees meer...
 
© 2024 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee