Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Burundi Algemeen
Overzicht nieuws Burundi Algemeen
Prijsverhoging water en elektriciteit in Burundi opgeschort
vrijdag 10 juni 2011

De regering van het Afrikaanse land Burundi is teruggekomen op haar beslissing om de prijzen van water en elektriciteit te verhogen. Het ministerie van Energie en Mijnbouw kondigde op 9 juni aan dat ze de maatregel introk. Een uitleg daarvoor werd niet gegeven. Alles wijst er echter op dat de machthebbers in het land bang waren dat er protestbetogingen zouden komen tegen de prijsverhoging. Het protest tegen de maatregel werd geleid door de Burundese consumentenorganisatie ABUCO.

Lees meer...
 
Meer kinderen naar school in Afrika ten zuiden van Sahara
zondag 22 mei 2011

Sinds 1999 is het aantal kinderen op basisscholen verdrievoudigd in Burundi. 

Investeringen in onderwijs in Afrika ten zuiden van de Sahara, betalen zich uit. Meer kinderen dan ooit gaan momenteel naar school, blijkt uit een rapport van de Unesco.Tussen 2000 en 2008 steeg het aantal kinderen op basisscholen in Afrika met 48 procent van 87 miljoen tot 129 miljoen. Het aantal inschrijvingen in het middelbaar onderwijs nam met 65 procent toe, van 22 miljoen tot 36 miljoen leerlingen, en het aantal studenten in het hoger onderwijs steeg met 80 procent (van 2,5 miljoen naar 4,5 miljoen).

Volgens Hendrik van der Pol, directeur van het Instituut voor Statistiek van de Unesco in Montréal, is sprake van 'geweldige groei' in de afgelopen tien jaar. Hij presenteerde de cijfers tijdens een vergadering van de Unesco in Parijs, die vandaag afgesloten wordt. Ondanks het feit dat de totale uitgaven voor onderwijs sinds 2000 met 6 procent per jaar groeiden, kunnen veel landen in de regio nog niet het kwaliteitsonderwijs bieden waar de Verenigde Naties (VN) naar streven, staat in het rapport Financing Education in sub-Saharan Africa.

Lees meer...
 
Burundi: tevredenheid en teleurstelling over nieuwe wet
zondag 26 april 2009
De Burundese president Pierre Nkurunziza heeft een wet afgekondigd die een einde maakt aan toepassing van de doodstraf en marteling, genocide, oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid onder het strafrecht brengen. De nieuwe wet maakt echter ook homoseksualiteit een strafbaar feit. De nieuwe wet is reden voor tevredenheid en teleurstelling tegelijk, aldus Amnesty International
 
Voedseltekorten teisteren Burundi
zondag 18 januari 2009
Tienduizenden Burundezen dreigen het slachtoffer te worden van voedseltekorten. De droogte tijdens het voorbije oogstseizoen is er de oorzaak van. Dat blijkt uit een VN-rapport.

Het succes van de oogst in Burundi is erg afhankelijk van het regenseizoen. Dat zou normaal in september moeten beginnen. Vorig jaar echter viel in de noordelijke provincies de eerste neerslag pas op 12 december. De meeste gewassen bleken daar niet tegen bestand. Op die manier ging de volledige oogst van maïs en bonen verloren.

Lees meer...
 
© 2024 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee