Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi
Nieuws van Help Burundi
Vervolg op Burundi-reis
woensdag 21 oktober 2009

Geas geeft bijdrage van 5000 Euro aan waterproject

Bezoek waterproject september 2009Het is al weer een maand geleden dat 17 ambassadeurs naar Burundi zijn geweest om daar zelf te ervaren hoe het is om in Burundi te leven.  Er zelf naar toegaan is toch wat anders dan de verhalen aanhoren, de foto’s en films te zien, boeken hierover te lezen.

Er is een verslag gemaakt door de deelnemers. Elders op deze website is een verwijzing zodat  je het verslag nog eens kunt lezen. Schrijnende zaken zijn natuurlijk het ziekenhuis en de school hier ervaar je direct wat het is om zonder water te zitten.

Lees meer...
 
Actie Help Burundi in Kinderboekenweek
vrijdag 16 oktober 2009

Kinderboekenweek voor BurundiActie boekhandel Broekhuis voor Burundi 
Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar is 'Aan tafel- eten en snoepen in kinderboeken!' Boekhandel  Broekhuis en Hilarius Broekhuis staan niet alleen stil bij het eten en snoepen van de Nederlandse kinderen. Ze zetten zich deze Kinderboekenweek ook in voor het streven van de Wereldvoedseldag (vrijdag 16 oktober) om alle kinderen op de wereld een goed bord eten te geven.

Daarom heeft de boekhandel de Goede Doelen actie ‘Alle kinderen aan tafel’ opgezet. In de winkels zullen ze inzamelingsacties organiseren om geld op te halen voor Stichting Help Burundi.

Lees meer...
 
Indrukwekkende reis naar Burundi
dinsdag 29 september 2009

Reis Burundi september 2009Vrijdag 4 september zijn 17 enthousiaste ambassadeurs vertrokken naar Burundi om de projecten van Stichting "Help Burundi" in Bujumbura,Gitega en Muyinga te bekijken.

Zij hebben de vele projecten bezocht en de armoe daar ter plekke aanschouwt. Het hospital, het Don Bosco centrum voor gehandicapten, de lagere school in Muyinga waren allemaal projecten die veel emotie bij hen los maakten.

Vooral de arme mensen die hun eigen familieleden in het hospital moeten verzorgen zonder stromend water en met zulke slechte faciliteiten in zo'n omgeving! Het zet ons allen aan het denken. Hoe kunnen wij hier iets aan doen? Het was een onvergetelijke reis!

Lees meer...
 
Statiegeldactie voor Help Burundi bij Plus in Denekamp van start
zondag 21 juni 2009

Burgemeester Kristen startsein statiegeldactieIn de Plus supermarkt van Jan ter Steege in Denekamp werd donderdag 18 juni 2009 door Burgemeester    J.G. Kristen het startsein gegeven voor de statiegeldactie van Stichting 'Help Burundi'.

In aanwezigheid van de bestuursleden, waaronder mevrouw Immaculata Ntamagiro, Burundese en reeds 5 jaar woonachtig in Denekamp, hield vice - voorzitter Toon Heupink een gloedvol betoog over noodzaak van hulp aan het straatarme Centraal- Afrikaanse land Burundi. Hij benadrukt daarbij het motto van de stichting: "lever geen vis, maar een hengel".

De burgemeester sprak lovende woorden aan het adres van het bestuur van de stichting. Deze vorm van hulpverlening spreekt hem, blijkens zijn woorden, zeer aan en hij wenste het bestuur en de heer Jan ter Steege veel succes met de actie.

Lees meer...
 
Kledingatelier door mesokrediet Help Burundi
woensdag 17 juni 2009

Kledingatelier met mesokredietDe NTUMPEMUKIRE vereniging heeft een lening van 1.495.000 fbu (€ 930,-) gekregen om een kleding atelier te starten. Ze hebben een grote naaimachine gekocht, waarmee ze veel klanten in Burundi kunnen bedienen, dit omdat er maar weinig machines zijn waarmee deze speciale kleren gemaakt kunnen worden.

Nu zijn zij op zoek naar een kleermaker met voldoende ervaring om deze machine te bedienen. Zij zullen ook de leden van de vereniging instructie moeten geven. De lening zal in een jaar terugbetaald kunnen worden.

Lees meer...
 
Eerste mesokredieten voor ondernemers in Burundi
zaterdag 30 mei 2009

Mesokrediet telefooncel BurundiSinds 2007 verstrekt Stichting "Help Burundi" microkredieten aan kleine ondernemers in Burundi. Voor de ondernemers die hebben bewezen het ondernemerschap in de vingers te hebben bestaat er behoefte aan grotere kredieten. Hiervoor heeft Stichting "Help Burundi" de mesokredieten in het leven geroepen. Mesokredieten zijn kredieten van € 200,- tot maximaal € 5.000,-.

Deze kredieten zijn bedoeld voor ondernemers met enige ervaring die in staat zijn een bedrijf op te zetten met meer mogelijkheden en eventueel ook met personeelsleden.

Op de foto rechts ziet u Chantal Ndayishimiye uit Bujumbura voor de openbare telefoon die ze heeft opgericht.

Lees meer...
 
Voorbereidingen waterproject Muyinga lopen voorspoedig
dinsdag 21 april 2009

Ben bij bron spring of the KyriamaDankzij de bijdrage en toezeggingen van een 20 tal ondernemers en individuele giften is circa een derde deel van de benodigde € 620.000,- voor het waterproject in Muyinga binnen handbereik. Daarnaast zijn er vergevorderde gesprekken met Aqua4all om de door "Help Burundi" reeds ontvangen fondsen te verdubbelen.

Help ons om het resterende bedrag te krijgen, zodat 20.000 mensen hoog in de bergen ieder elke dag 20 liter water kunnen krijgen en dat verder de scholen, het ziekenhuis en de bewoners van schoon water kunnen worden voorzien.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Resultaten 61 - 72 van 72
© 2018 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee