Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi
Nieuws van Help Burundi
Benefiet golftoernooi levert 4.000 Euro op voor waterproject Burundi
zaterdag 28 november 2009

Donderdag 19 november jl,  is op de golfbaan van de Euregio Golfclub in Bad Bentheim het Benefiet- Golftoernooi gespeeld ten bate van ons waterproject in Burundi. De totale opbrengst bedroeg ruim €4000,-. Deze wedstrijd was georganiseerd door Irma Bos, Dinie van Schoot en Renze Petstra. Zij waren heel verheugd over dit bedrag. Er deden 61 spelers mee. Ook was er 's vonds een diner waarbij 68 mensen aanwezig waren. Iedereen had naast de kosten voor het toernooi en het diner €50.- betaald voor het goede doel.  Heel veel mensen gaven nog iets extra en er kwamen ook nog bijdragen binnen van mensen, die wel mee hadden willen spelen, maar op die dag niet konden.

Lees meer...
 
Actie Broekhuis in kinderboekenweek voor microkredieten Burundi
zondag 01 november 2009

Stichting Help Burundi, basisschool het Palet uit Enschede en de 3 gezamelijke filialen van boekhandel Broekhuis hebben zich in de Kinderboekenweek ingezet voor de Goede Doelen actie ‘Alle kinderen aan tafel!’.

Dinsdag 27 oktober om 13.30 uur overhandigende de leerlingen van basisschool Het Palet het opgehaalde bedrag aan Stichting Help Burundi.

Lees meer...
 
Golftoernooi voor waterproject Help Burundi
woensdag 28 oktober 2009

Golftoernooi met open inschrijving op 19 november 2009. Geef je nu op! 

In de plaats Muyinga in Burundi zitten de mensen te springen om water. De Stichting Help Burundi is daar bezig met een waterproject dat 10.000 mensen kan gaan voorzien van water. Onder leiding van Ben Bos, die het project leidt, hebben wij daar een bezoek gebracht en met eigen ogen gezien, hoe groot de nood is. Dit project kost veel geld en wij hadden jullie daarvoor om een bijdrage kunnen vragen, maar we vinden het veel leuker om een benefiet golftoernooi te plannen op  donderdag  19  november2009.

Lees meer...
 
Vervolg op Burundi-reis
woensdag 21 oktober 2009

Geas geeft bijdrage van 5000 Euro aan waterproject

Bezoek waterproject september 2009Het is al weer een maand geleden dat 17 ambassadeurs naar Burundi zijn geweest om daar zelf te ervaren hoe het is om in Burundi te leven.  Er zelf naar toegaan is toch wat anders dan de verhalen aanhoren, de foto’s en films te zien, boeken hierover te lezen.

Er is een verslag gemaakt door de deelnemers. Elders op deze website is een verwijzing zodat  je het verslag nog eens kunt lezen. Schrijnende zaken zijn natuurlijk het ziekenhuis en de school hier ervaar je direct wat het is om zonder water te zitten.

Lees meer...
 
Actie Help Burundi in Kinderboekenweek
vrijdag 16 oktober 2009

Kinderboekenweek voor BurundiActie boekhandel Broekhuis voor Burundi 
Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar is 'Aan tafel- eten en snoepen in kinderboeken!' Boekhandel  Broekhuis en Hilarius Broekhuis staan niet alleen stil bij het eten en snoepen van de Nederlandse kinderen. Ze zetten zich deze Kinderboekenweek ook in voor het streven van de Wereldvoedseldag (vrijdag 16 oktober) om alle kinderen op de wereld een goed bord eten te geven.

Daarom heeft de boekhandel de Goede Doelen actie ‘Alle kinderen aan tafel’ opgezet. In de winkels zullen ze inzamelingsacties organiseren om geld op te halen voor Stichting Help Burundi.

Lees meer...
 
Indrukwekkende reis naar Burundi
dinsdag 29 september 2009

Reis Burundi september 2009Vrijdag 4 september zijn 17 enthousiaste ambassadeurs vertrokken naar Burundi om de projecten van Stichting "Help Burundi" in Bujumbura,Gitega en Muyinga te bekijken.

Zij hebben de vele projecten bezocht en de armoe daar ter plekke aanschouwt. Het hospital, het Don Bosco centrum voor gehandicapten, de lagere school in Muyinga waren allemaal projecten die veel emotie bij hen los maakten.

Vooral de arme mensen die hun eigen familieleden in het hospital moeten verzorgen zonder stromend water en met zulke slechte faciliteiten in zo'n omgeving! Het zet ons allen aan het denken. Hoe kunnen wij hier iets aan doen? Het was een onvergetelijke reis!

Lees meer...
 
Statiegeldactie voor Help Burundi bij Plus in Denekamp van start
zondag 21 juni 2009

Burgemeester Kristen startsein statiegeldactieIn de Plus supermarkt van Jan ter Steege in Denekamp werd donderdag 18 juni 2009 door Burgemeester    J.G. Kristen het startsein gegeven voor de statiegeldactie van Stichting 'Help Burundi'.

In aanwezigheid van de bestuursleden, waaronder mevrouw Immaculata Ntamagiro, Burundese en reeds 5 jaar woonachtig in Denekamp, hield vice - voorzitter Toon Heupink een gloedvol betoog over noodzaak van hulp aan het straatarme Centraal- Afrikaanse land Burundi. Hij benadrukt daarbij het motto van de stichting: "lever geen vis, maar een hengel".

De burgemeester sprak lovende woorden aan het adres van het bestuur van de stichting. Deze vorm van hulpverlening spreekt hem, blijkens zijn woorden, zeer aan en hij wenste het bestuur en de heer Jan ter Steege veel succes met de actie.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Resultaten 61 - 75 van 75
© 2021 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee