Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi
Nieuws van Help Burundi
Kinderen van de Klim-op kopen 14 geiten voor Burundi
dinsdag 15 maart 2011

 “Wij willen actie voeren voor Afrika”, zeiden leerlingen uit stamgroep drie/vier van jenaplanschool de Klim-op, toen naar aanleiding van publiciteit rond ‘Het glazen huis’ echt tot hen doordrong dat kinderen daar in armoede leven. Ze hielden woord, en na de kerstvakantie zijn Linde ter Huerne, Nanon Krikke, Suzet Lubberding en Jurre Bredschneijder zelf in actie gekomen. Na een zoektocht op internet waren ze het met elkaar eens; ze zouden geld gaan inzamelen voor ‘Help Burundi’ uit Ootmarsum.

Met zijn viertjes werd onder begeleiding van ouders officieel vergaderd en werden de plannen uitgewerkt. Door een van de kinderen werd gelijk mee genotuleerd en een ander wist dat er ook een takenlijst moest komen. Bovendien werd er een enthousiast verhaal voor in de nieuwsbrief geschreven. Tijdens de ‘tekstkring’ heeft juf Annemarie Spenkelink hier met de hele groep aandacht aan besteed, om de tekst  met z’n allen ‘nog mooier’ te maken, en op die manier was iedereen heel gemotiveerd voor de taalles.

Lees meer...
 
Bezoek Jenaplanschool De Klim-Op
zondag 20 februari 2011
KlimopOp vrijdag 11 februari j.l. heeft Henk ter Braak een bezoek gebracht aan Jenaplanschool De Klim-Op, locatie De Essen, in Oldenzaal.
Hij vertelde o.a. over het geiten project in Burundi. Een aantal kinderen van De Klim-Op heeft voor dit project werkstukken gemaakt die zij op vrijdag 28 februari a.s. gaan verkopen.Lees meer...
 
In Memoriam Chantal NDAYSHIMIYE
zondag 20 februari 2011

chantalOns bereikte het bericht dat Chantal NDAYSHIMIYE is overleden.

Chantal was een van de eerste vrouwen die in 2007 een krediet van De Stichting Help Burundi kreeg. Met dit krediet begon zij een handel in levensmiddelen. Deze verkocht ze vanuit haar woning.

Daarnaast startte Chantal, samen met 8 andere vrouwen, een associatie waarvoor zij de geldzaken regelde. Hiervan kon een klein telefonie bedrijfje opgezet worden dat redelijk liep totdat zij in 2009 beroofd werd en alle goederen gestolen werden. Daarop verstrekte de stichting haar een 2e krediet.

Als weduwe, met 2 jonge kinderen van 10 en 18 jaar, was ze er trots op dat haar oudste, Elisabeth, bij de beste van de klas hoorde en zou worden toegelaten tot de universiteit, mits zij een bedrag van 200.00 BIF (1 euro= 1.684,24 BIF) kon betalen. Na overleg hebben wij als stichting besloten haar dit bedrag ter beschikking te stellen.

Lees meer...
 
Voortgang waterproject Help Burundi
dinsdag 23 november 2010

Watervoorziening BurundiHet is een tijdje stil geweest op deze website rond het waterproject. We willen u langs deze weg graag op de hoogte houden van de actuele situatie van het waterproject. 

Het budget voor het waterproject was voor een groot deel afhankelijk van ondersteuning door Aqua4all. Wij zouden als Stichting Help Burundi voor de helft van het geld zorgen en Aqua4all zouden deze gelden dan verdubbelen. In april hebben we onze aanvraag voor verdubbeling kunnen indienen bij Aqua 4 All. Aqua4all is afhankelijk van geld van  de overheid.  Zoals iedereen wel weet lopen gelden voor ontwikkelingshulp vanuit de overheid fors terug. Aqua4all heeft hierdoor ook veel minder inkomsten en zij kunnen geen aanspraken meer maken op projecten die na 31 december 2010 van start gaan.

Dit is een grote teleurstelling voor de stichting en alle mensen die betrokken zijn bij het waterproject en niet in de laatste plaats de mensen in Burundi die wachten op water. We geven het echter nog niet op.

Lees meer...
 
Informatieavond van de Stichting bij ‘ZIJ AKTIEF’ wordt druk bezocht
zaterdag 30 oktober 2010

Avond Zij-actiefOp woensdag 13 oktober mocht stichting Help Burundi op uitnodiging van ‘ZIJ ACTIEF’ een informatie-avond verzorgen over Burundi. Met name het verhaal van Tory, die vertelde over zijn land en hoe het is om als vluchteling naar Nederland te komen, sprak de dames erg aan.

Een aantal dames, tevens leden van ‘ZIJ AKTIEF’, hadden op een tafel hun zelfgebreide sokken, gebreide sleutelhangers en zaktelefoonhouders uitgestald. Deze vrouwen breien al jaren sokken e.d. waarvan de opbrengst in zijn geheel ten goede komt aan de Stichting.

Lees meer...
 
Geslaagd golftoernooi en mooie opbrengst voor Help Burundi
zondag 24 oktober 2010

Winnaars golftoernooi Help BurundiOp maandag 11 oktober werd er een benefiet Golftoernooi gehouden op de golfbaan van Het Rijk van Sybrook. Het was bedoeld om geld voor microkredieten in Burundi op te leveren. 52 Golfers streden om de eer op een zonovergoten dag. Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen door het ijzersterke duo Maria Mulder en Jouk Roscher, nipt geëindigd voor Ron Kershaw en de familie ten Hag. 

Na de golfwedstrijd was er nog een hoogtepunt:een veiling van Kunst die door de golfers zelf was meegebracht. Deze veiling voor het goede doel werd vakkundig geleid door de veilingmeester Laurens ten Vergert van het Twents Veilinghuis. Deze veiling bracht het mooie som van  EUR 2050 euro op, hetgeen een totale dagopbrengst opleverde van  EUR 5550,00.

Lees meer...
 
Groep vrijwilligers in Oldenzaal actief voor Burundi
dinsdag 14 september 2010

Statiegeldproject OldenzaalStichting “Help Burundi” heeft zijn vleugels nu ook uitgeslagen in Oldenzaal. Tijdens de ‘Boeskool is los’ stond de stichting met een kraampje, waar men allerlei spullen uit het Afrikaanse land ‘Burundi’ kon kopen. Er werd gedanst en getrommeld. O.a de verkoop van water en sieraden liep uitstekend. Er is dan ook een bruto geldbedrag binnengehaald van € 678.47.

Per 1 sept is er gestart met een statiegeldactie bij de C1000. Bij alle drie locaties in Oldenzaal komen bussen te staan, waarin het winkelend publiek hun statiegeldbonnen kan deponeren.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Resultaten 46 - 60 van 74
© 2020 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee