Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi
Nieuws van Help Burundi
Dankzij grote donatie kan waterproject worden gerealiseerd!
vrijdag 07 oktober 2011

Waterproject in BurundiStichting Help Burundi is verheugd te kunnen melden dat een hoofdsponsor het waterproject heeft geadopteerd. Dankzij een toezegging van een grote donatie van maar liefst 200.000 Euro is het grootste gedeelte van het benodigde budget binnen en kan het waterproject doorgaan.

Lees meer...
 
Ondersteuning dochters van Chantal in Burundi
vrijdag 07 oktober 2011

Chantal met dochtersNa het plotseling overlijden van Chantal in februari van dit jaar, zijn haar beide dochters in de familiekring opgenomen. De familie laat weten dat zij het op school goed doen, maar dat een financiële bijdrage voor hun opleiding noodzakelijk is.

Stichting Help Burundi geeft daaraan gehoor en zal ook volgend jaar ondersteuning bieden, als de oudste naar de universiteit gaat.

Hiernaast ziet u Chantal op de foto met haar dochters (november 2010).

 
Ziekenhuis Muyinga neemt deel aan Waterproject!
vrijdag 30 september 2011
Onlangs is bekend geworden dat het ziekenhuis in Muyinga gaat deelnemen aan het Waterproject. Het is voor het ziekenhuis letterlijk van levensbelang om toegang te hebben tot voldoende schoon water. Door de deelname aan het project met 5.000.000 Frambu (ongeveer 2.900  euro) zijn zij verzekerd van de continuïteit van de wateraanvoer.
Lees meer...
 
Deel van nalatenschap Mevrouw J.A. van Oostveen voor Stichting Help Burundi
zondag 25 september 2011

Mevrouw van Oostveen"Juffrouw" Van Oostveen was een in Denekamp alom gerespecteerde en bekende verschijning. Zij was 42 jaar lang vroedvrouw in Denekamp. In die hoedanigheid heeft zij in haar leven honderden baby's ter wereld helpen komen en kende als geen ander het belang van voldoende schoon water.

Stichting Help Burundi mag uit haar nalatenschap een aanzienlijke bijdrage aan het € 450.000 kostende waterproject “Spring of the Kiriyama” tegemoetzien.

Lees meer...
 
Stand van zaken waterproject na weer vijf weken Burundi
zondag 07 augustus 2011

Bevolking bij bron - waterproject Burundi - Afrika"Geduld moet je dus zeker hebben"

Zes weken geleden is Ben Bos, projectleider waterproject, naar Burundi vertrokken voor het opstarten van het waterproject. Ondertussen is hij al weer een week in Nederland en kijken we terug op de afgelopen weken.

De inkoop van de belangrijkste onderdelen hebben plaats gevonden. Het uitvoerende werk is gestart. De omstandigheden in Burundi zijn anders dan wij in Europa gewend zijn. Zo is er vaak geen electriciteit, afspraak=afspraak is niet vanzelfsprekend en de wegen zijn slecht.

Lees meer...
 
Uitvoering van het waterproject is gestart
dinsdag 26 juli 2011

De eerste schop de grond in - waterproject BurundiEerste schop de grond in!

Eindelijk kunnen we zeggen: "de eerste schop is de grond in". De aannemer is begonnen en vrijdag ging de eerst spade (pikhouweel) de grond in. Nadat Help Burundi het project van de BDDM heeft geadopteerd in 2006, is het er dan toch van gekomen. Na jaren van voorbereiding, geld inzamelen, overleg, aanpassingen is nu het moment suprème aangebroken.

Projectleider Ben Bos gaf samen met assistent Sandrine de eerste klap met de pikhouweel in de grond van Muyinga.

Lees meer...
 
Samen met lokale partijen aan de slag voor water in Muyinga
maandag 18 juli 2011

Bron "Spring of the Kiryama"Voorbereiding loopt moeizaam maar gestaag

Projectleider van het waterproject Ben Bos is de afgelopen drie weken geleden in Burundi volop bezig geweest met de voorbereidingen van het waterproject. Het waterproject begint concrete vormen aan te nemen. Ben is bezig met het afronden van de inkoop en het maken van afspraken met de verschillende aannemers. Ook is er overleg met de burgemeester en diens staf voor de vergunningen.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Resultaten 31 - 45 van 72
© 2018 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee