Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi
Nieuws van Help Burundi
Nieuws van het geitenproject: eerste geiten hebben jongen
maandag 10 oktober 2011

Geit met jongDe burgeroorlog heeft veel mannen het leven gekost. Het komt bijna niet voor dat weduwen hertrouwen, waardoor zij in hun eigen onderhoud moeten voorzien. Zij hebben van de Stichting Help Burundi een microkrediet voor een geit gekregen op voorwaarde dat ze een weeskind in hun gezin zouden opnemen.

Door middel van de verkoop van melk, kaas en het gebruik van de mest kunnen zij voldoende inkomsten genereren om hun gezin onderhouden. De eerste geiten hebben onlangs jongen gekregen.

Lees meer...
 
Reisverslag waterproject september 2011
zondag 09 oktober 2011

Ondanks tegenslagen en moeilijke omstandigheden toch mooie voortgang waterproject "Spring of the Kiryama"

Van 28 augustus tot en met 3 oktober is Ben Bos in Burundi geweest voor begeleiding van het waterproject.

Er is het nodige gebeurd, de graafwerken zijn uitgevoerd voor de reservoirs en de pompstations, de weg is gereed. De bouw van het tweede pompstation is in ruwbouw gereed, de beton vloer voor het tweede reservoir kan gestort worden. Een drietal publieke fonteinen zijn gereed.  De beplating van het stalen reservoir is  gereed en de fundering uitgegraven.             

Graven aan 2e pompstation  Waterproject Afrika-Burundi september 2011
Waterproject september 2011  Graven eerste pompstation  

Bijgevoegd het complete reisverslag.

Lees meer...
 
Het Gehandicapten- Computerproject in Bujumbura
zaterdag 08 oktober 2011

Computerproject Help BurundiStichting Help Burundi heeft een leerkracht ingehuurd om computerles te geven aan 12 Burundese invaliden. Deze inmiddels geschoolde  invaliden geven op hun beurt computerles aan de Burundezen in hun buurt.

Hiervoor wordt een ruimte van circa 25 vierkante meter gehuurd. Er zijn 3 tweedehands computers aangeschaft en er is een grote HP printer gekocht om kopieën te maken en te verkopen. Van de opbrengst moeten inktpatronen worden gekocht en het onderhoud van de machine worden betaald.

 

Lees meer...
 
Dankzij grote donatie kan waterproject worden gerealiseerd!
vrijdag 07 oktober 2011

Waterproject in BurundiStichting Help Burundi is verheugd te kunnen melden dat een hoofdsponsor het waterproject heeft geadopteerd. Dankzij een toezegging van een grote donatie van maar liefst 200.000 Euro is het grootste gedeelte van het benodigde budget binnen en kan het waterproject doorgaan.

Lees meer...
 
Ondersteuning dochters van Chantal in Burundi
vrijdag 07 oktober 2011

Chantal met dochtersNa het plotseling overlijden van Chantal in februari van dit jaar, zijn haar beide dochters in de familiekring opgenomen. De familie laat weten dat zij het op school goed doen, maar dat een financiële bijdrage voor hun opleiding noodzakelijk is.

Stichting Help Burundi geeft daaraan gehoor en zal ook volgend jaar ondersteuning bieden, als de oudste naar de universiteit gaat.

Hiernaast ziet u Chantal op de foto met haar dochters (november 2010).

 
Ziekenhuis Muyinga neemt deel aan Waterproject!
vrijdag 30 september 2011
Onlangs is bekend geworden dat het ziekenhuis in Muyinga gaat deelnemen aan het Waterproject. Het is voor het ziekenhuis letterlijk van levensbelang om toegang te hebben tot voldoende schoon water. Door de deelname aan het project met 5.000.000 Frambu (ongeveer 2.900  euro) zijn zij verzekerd van de continuïteit van de wateraanvoer.
Lees meer...
 
Deel van nalatenschap Mevrouw J.A. van Oostveen voor Stichting Help Burundi
zondag 25 september 2011

Mevrouw van Oostveen"Juffrouw" Van Oostveen was een in Denekamp alom gerespecteerde en bekende verschijning. Zij was 42 jaar lang vroedvrouw in Denekamp. In die hoedanigheid heeft zij in haar leven honderden baby's ter wereld helpen komen en kende als geen ander het belang van voldoende schoon water.

Stichting Help Burundi mag uit haar nalatenschap een aanzienlijke bijdrage aan het € 450.000 kostende waterproject “Spring of the Kiriyama” tegemoetzien.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Resultaten 31 - 45 van 75
© 2021 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee