Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi
Nieuws van Help Burundi
Help Burundi op kerstmarkten
Sunday 09 December 2012

Kerstmarkjt OotmarsumEen actieve groep dames onder leiding van Wilhelmien Horsthuis (links op foto) breit onder andere sokken en sjaals voor stichting Help Burundi.

Op zaterdag en zondag 8 en 9 december stonden de dames op de kerstmarkt in Ootmarsum. De dames lieten zich niet weerhouden door het koude weer. De sokken vonden gretig aftrek in de smalle straatjes van Ootmarsum.

Zondag 16 december staan de dames met de kraam op de kerstmarkt in Denekamp.

Lees meer...
 
Geweldige bijdrage van Theo en Dinie van Schoot uit Oldenzaal
Sunday 25 November 2012

Wij ontvingen een geweldige bijdrage van Theo en Dinie van Schoot uit Oldenzaal ter gelegenheid van hun 50-jarig huwelijksfeest.

Tijdens dit feest konden de gasten van Theo en Dinie een bijdrage schenken voor de Stichting Help Burundi. Theo en Dinie dragen dit arme
land een warm hart toe. Zij hebben met eigen ogen de situatie in Burundi kunnen ervaren tijdens hun reis in 2009.

Lees meer...
 
AMAHORO (vrede)
Sunday 25 November 2012

Verslag Ben Bos over voortgang waterproject

Na de goed berichten van het stromende water in Myinga, is projectleider Ben Bos begin oktober weer terug in Muyinga. De pompen kunnen draaien, de lekkages zijn opgeheven. Op het eerste gezicht lijkt dus alles in orde, maar bij controle blijken er toch nog problemen te zijn. Op de schakelkast is een aantal drukknoppen geplaatst. Twee knoppen voor pomp 1 en twee voor pomp 2, waarbij er één voor het inschakelen is bedoeld en één voor het uitschakelen. En dan te bedenken dat er veel geïnvesteerd is om te automatiseren...

Lees meer...
 
Mooie schenking bij afscheid Ben Vrielink
Sunday 18 November 2012

Ben VrielinkOp 7 september 2012 nam notaris Vrielink afscheid van zijn werkzame leven met een drukbezochte receptie. In de uitnodiging aan zijn familie, vrienden en overige relaties, maakten Ben en Annelie Vrielink bekend dat zij tijdens de afscheidsreceptie hun gasten de mogelijkheid wilden geven een bedrag te doneren aan de allerarmsten in Burundi. Aan deze oproep werd op grote schaal gehoor gegeven.

Lees meer...
 
Het water stroomt!
Sunday 14 October 2012

De pompen draaienHet waterproject heeft een memorabele mijlpaal bereikt. Het pompenhuis werkt en het waterreservoir op het hoogste punt Mukoni Hill is gevuld met 200.000 liter.

De komende weken wordt de distributie naar de tappunten ten gunste van het ziekenhuis en het gehandicaptencentrum uitvoerig getest. De kwaliteit van het water blijkt uitstekend.
 
Ben Bos zal de komende 3 weken in Burundi verblijven om alle zaken af te ronden. De officiële opening is nabij.

Lees meer...
 
Waterproject vordert gestaag
Thursday 23 August 2012

Binnenkort stromend water in Muyinga 

Water dat nu nog weg stroomt maar straks niet meerBij terugkeer van Ben Bos na een maand afwezigheid is er het nodige tot stand gebracht:
• Het water vanuit de bron komt terecht in het eerste reservoir bij pomp nummer 1. De hoeveelheid water van 10 liter per seconde stroomt nu continu gedurende 24 uur per dag, 365 dagen per jaar (ruim 31,5 miljoen liter!!!) richting Muyinga. Nu dus nog in het eerste reservoir. Dat betekent: als de pompen worden gestart kan het water zijn weg vinden via het leidingstelsel en terechtkomen daar waarvoor het geld is geschonken en al het werk verzet.
• Vanuit Mukoni is het elektranetwerk aangelegd naar Kyriama (3,5 km aluminium kabel).
• Pompstation 1 is gereed, op het aansluiten van de leidingen op het drukvat na.

Op de foto rechts ziet u water dat nu nog wegs stroomt, maar binnenkort niet meer. Dan zal het water uit de kranen in Muyinga stromen.

Lees hieronder het reisverslag van Ben Bos van augustus 2012.

Lees meer...
 
Ondanks tegenslagen goede vorderingen waterproject
Monday 02 July 2012

Het projectteamHet prestigieuze Waterproject “Spring of the Kiryama” heeft in april en mei te kampen gehad met onvoorziene tegenvallers en vertraging. Onze projectleider in Burundi, Ben Bos, heeft met inspanning van al zijn krachten en dankzij zijn vasthoudendheid en onderhandelingskwaliteiten,  het project in rustiger vaarwater kunnen brengen.

Op de foto rechts de medewerkers van het projectteam van links naar rechts: Ben, Joseph, Joachim, Anatole en Pascal.

Lees hieronder de reisverslagen van de maanden april en mei.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Resultaten 16 - 30 van 72
© 2018 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee