Wij zijn ANBI

Home arrow Nieuws arrow Help Burundi
Nieuws van Help Burundi
Sanitatieproject
maandag 22 juli 2013
In aansluiting op het inmiddels in gebruik genomen Waterproject start de Stichting Help Burundi met het Sanitatieproject. Dit is een logisch vervolg. Het project voorziet in een gebouw met douches en toiletten alsmede een instructieruimte. Hier krijgt de lokale bevolking van Muyinga onderricht in het omgaan met persoonlijke hygiëne.
Lees meer...
 
Spectaculaire afsluiting waterproject van Help Burundi
dinsdag 26 februari 2013

Reisverslag opening waterproject door Ben Bos

Opening waterprojectJa, op 2 februari 2013 is het dan eindelijk zover: het project Source de Kiryama wordt officieel geopend door de minister van Energie.  Samen met vrienden en sponsors uit Nederland. Uiteraard op eigen kosten hebben we er een feest van gemaakt. Het heeft wel een jaar langer geduurd dan gepland, maar het resultaat mag er zijn.

Door onze sponsors is een bedrag bij elkaar gebracht van meer dan 425.000 euro.  Hierdoor is het mogelijk geworden om de 18.000 inwoners van Muyinga, Mukoni en Kiryama van water te voorzien, zónder hulp van de Nederlandse overheid en Aqua4All. De extra voorwaarden, dus de kosten om voor subsidie  in aanmerking te komen waren dermate hoog dat we ervan af hebben gezien.

Lees meer...
 
Feestelijke opening Waterproject Spring of the Kiryama
dinsdag 12 februari 2013

Opening waterproject Help BurundiZaterdag 2 februari 2013 vond in de stad Muyinga, gelegen in het noord-oosten van Burundi, de feestelijke opening van het waterproject "Spring of the Kiryama" plaats.

In het bijzijn van vertegenwoordigers van de regering en samenwerkende instanties, knipte de minister van energie en mijnbouw het lint door. Deze symbolische handeling werd begeleid door het indringende geluid dat de Burundese trommelaars en zanggroepen lieten horen.

Zie hieronder een uitgebreid verslag.

Lees meer...
 
Help Burundi op kerstmarkten
zondag 09 december 2012

Kerstmarkjt OotmarsumEen actieve groep dames onder leiding van Wilhelmien Horsthuis (links op foto) breit onder andere sokken en sjaals voor stichting Help Burundi.

Op zaterdag en zondag 8 en 9 december stonden de dames op de kerstmarkt in Ootmarsum. De dames lieten zich niet weerhouden door het koude weer. De sokken vonden gretig aftrek in de smalle straatjes van Ootmarsum.

Zondag 16 december staan de dames met de kraam op de kerstmarkt in Denekamp.

Lees meer...
 
Geweldige bijdrage van Theo en Dinie van Schoot uit Oldenzaal
zondag 25 november 2012

Wij ontvingen een geweldige bijdrage van Theo en Dinie van Schoot uit Oldenzaal ter gelegenheid van hun 50-jarig huwelijksfeest.

Tijdens dit feest konden de gasten van Theo en Dinie een bijdrage schenken voor de Stichting Help Burundi. Theo en Dinie dragen dit arme
land een warm hart toe. Zij hebben met eigen ogen de situatie in Burundi kunnen ervaren tijdens hun reis in 2009.

Lees meer...
 
AMAHORO (vrede)
zondag 25 november 2012

Verslag Ben Bos over voortgang waterproject

Na de goed berichten van het stromende water in Myinga, is projectleider Ben Bos begin oktober weer terug in Muyinga. De pompen kunnen draaien, de lekkages zijn opgeheven. Op het eerste gezicht lijkt dus alles in orde, maar bij controle blijken er toch nog problemen te zijn. Op de schakelkast is een aantal drukknoppen geplaatst. Twee knoppen voor pomp 1 en twee voor pomp 2, waarbij er één voor het inschakelen is bedoeld en één voor het uitschakelen. En dan te bedenken dat er veel geïnvesteerd is om te automatiseren...

Lees meer...
 
Mooie schenking bij afscheid Ben Vrielink
zondag 18 november 2012

Ben VrielinkOp 7 september 2012 nam notaris Vrielink afscheid van zijn werkzame leven met een drukbezochte receptie. In de uitnodiging aan zijn familie, vrienden en overige relaties, maakten Ben en Annelie Vrielink bekend dat zij tijdens de afscheidsreceptie hun gasten de mogelijkheid wilden geven een bedrag te doneren aan de allerarmsten in Burundi. Aan deze oproep werd op grote schaal gehoor gegeven.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Resultaten 16 - 30 van 75
© 2021 Help Burundi - concrete ontwikkelingshulp voor Burundi - help Afrika, help Burundi, help ons mee